Messenger en WhatsApp, beide onder controle van Facebook, hebben overeenkomsten en diverse verschillen, maar welke is beter?
Facebook heeft twee instant messaging apps, die beide erg populair zijn en veel gebruikt worden door gebruikers. We hebben het over WhatsApp en Messenger. De twee diensten hebben gemeenschappelijke kenmerken en enkele verschillen. Dus laten we eens kijken welke van de twee apps het beste past bij onze behoeften.
Laten we beginnen met het aantal gebruikers. WhatsApp is op dit gebied ongeëvenaard. De app heeft sinds vorig jaar meer dan een miljard actieve gebruikers. Een indrukwekkend aantal. In één dag worden meer dan 50 miljard tekstberichten verstuurd met WhatsApp. Natuurlijk hebben velen nog steeds kritiek op de dienst. De vraag die deskundigen zich stellen is: hoe kan een dienst met deze cijfers geen bron van inkomsten hebben? Aan de andere kant is Messenger booming, met het aantal gebruikers dat de één miljard overstijgt, en zou het mogelijk een veiligere bron van inkomsten voor Facebook kunnen vormen.
De voordelen van WhatsApp
Laten we er echter van uitgaan dat de toekomst van de twee apps ons op dit moment niet interesseert en kijken wat de voor- en nadelen van de twee apps zijn in termen van gebruiksgemak. Het echte voordeel van WhatsApp ten opzichte van Messenger is het gemak waarmee je een contact kunt vinden. Op de berichtendienst hoef je geen vrienden te zijn om met iemand contact op te nemen. Deze functie maakt de toepassing bijzonder nuttig in werkchats of groepen waar niet alle gebruikers elkaar noodzakelijk kennen en een vriendschap delen op Facebook. Bovendien is WhatsApp gekoppeld aan ons telefoonnummer. Dit is een belangrijk aspect dat SMS in de loop der tijd overbodig heeft gemaakt. Bovendien heeft WhatsApp zich sinds de start bewezen als een gebruiksvriendelijke app. WhatsApp is snel en werkt vooral goed, zelfs met een slechte internetverbinding. Je kunt gratis bellen en videobellen, zonder dat je een andere applicatie hoeft te installeren.
Messenger Voordelen
Facebook Messenger is gemaakt voor een ander doel dan WhtasApp. Zoals Zuckerberg zelf zei, is het de taak van WhatsApp om SMS te vervangen, terwijl het doel van Messenger is om zijn sociale netwerk te versterken, het netwerk dat in de loop van de tijd al is gecreëerd en ontwikkeld met het sociale platform. Dus als we op zoek zijn naar een leuke conversatie, bestaande uit stickers, geanimeerde emoji en foto’s met filters, dan is Messenger zeker onze app. WhatsApp-gebruikers zijn meer hands-on, en de kritiek op de nieuwe pop-up statussen is geen toeval. Voor Messenger-gebruikers is plezier de basis van het gesprek. In die zin biedt Messenger een hele reeks zeer speciale functies.
Conclusies
In het kort, de twee toepassingen voeren verschillende taken uit en het is niet mogelijk een winnaar en een verliezer aan te wijzen. Er zijn situaties waarin WhatsApp beslist nuttiger is dan Messenger. En omdat het een lichtgewicht app is, zouden we, als we een oude smartphone met weinig opslagruimte hebben, kunnen overwegen om alleen WhatsApp te installeren en Messenger vanaf de computer te gebruiken. Het advies is echter om beide te downloaden als u genoeg ruimte hebt. U kunt dus het ene of het andere gebruiken, afhankelijk van de verschillende contexten die hierboven zijn uitgelegd. Ten slotte is er nieuwsgierigheid naar de manier waarop Facebook de twee diensten in de toekomst zal exploiteren om inkomsten te genereren. Het idee om betalingen direct vanuit Messenger te integreren zou een van de grote stappen voorwaarts kunnen zijn voor de app. En zeker wat de aangeboden diensten betreft, heeft Messenger een groot voordeel op WhatsApp.