Hoe maak je een poll op Instagram

In dit artikel leggen we uit hoe je polls kunt maken op Instagram, een van de populairste functies, en hoe je ze kunt beantwoorden: hier zijn enkele tips over hoe je het moet doen.

Instagram is een van ’s werelds meest geliefde sociale netwerken die heeft geholpen de manier te veranderen waarop we allemaal omgaan met interesses en passies, en die helpt om virtuele storytelling steeds meer te esthetiseren. Want, weet je, lelijke en korrelige content (foto’s, video’s) op Instagram is echt uit! Als je al vanaf het begin fan bent van dit sociale netwerk, of als je het pas onlangs hebt ontdekt, kun je niet meer zonder Stories.

Een van de populairste functies op Instagram in de afgelopen tijd is de mogelijkheid om echte polls te doen, een gemakkelijke en echt nuttige manier om de interactie met je gebruikers te vergroten, of het nu voor je persoonlijke of zakelijke profiel is. Hier leest u hoe u deze functie kunt optimaliseren en enkele nuttige tips om uw eigen polls te maken en deel te nemen aan die van anderen en inspiratie op te doen.

Hoe polls maken op Instagram

Om te beginnen met experimenteren met de polloptie op Instagram, meldt u zich eerst aan op uw profiel vanaf mobiel en maakt u uw Story aan. Kies zorgvuldig de inhoud die u wilt delen met uw contactpersonen en selecteer uit de verschillende pictogrammen bovenaan het scherm, het pictogram met het smiley-stickersymbool dat een wereld van mogelijkheden voor u zal openen om uw Story tot leven te brengen. In dit geval klikt u op het tabblad Enquête waar u een zeer eenvoudige tabel ziet waarin u uw vraag kunt schrijven en daaronder krijgen uw volgers twee antwoordopties: de eenvoudigste van allemaal hier, zoals in het leven, maar ook de meest definitieve, ja en nee.

In deze twee velden hebt u de mogelijkheid om de twee opties aan te passen, zodat u uw enquête naar eigen goeddunken kunt aanpassen. Uiteraard moet je altijd opletten voor typefouten en drukfouten, anders wordt het een enquête over je grammaticale en taalkundige kennis… Sociale netwerken zijn meedogenloos! Nadat u de eenvoudige tabel hebt ingevuld, kunt u uw fantasie en creativiteit de vrije loop laten om uw Story uit te voeren, door wat tekstelementen in te voegen, uit de vrije hand te tekenen, kleuren en achtergronden toe te voegen, of door nogmaals op het stickericoon te klikken om toe te voegen wat u nodig hebt. De Emoji-slider maakt het bijvoorbeeld gemakkelijker om gebruikers aan te moedigen de enquête in te vullen.

Vermijd in elk geval overbodige GIF’s of te veel tags, want de focus moet blijven liggen op de enquête die op Instagram moet worden ingevuld. Zodra u klaar bent om uw gloednieuwe Story te laten zien, deelt u hem met uw contacten. Vanaf nu hebben je volgers 24 uur om te reageren. En je kunt de voortgang van je Instagram-peiling in realtime controleren door de reacties van gebruikers te bekijken. U krijgt een overzicht van al degenen die het verhaal hebben bekeken, aan de enquête hebben deelgenomen en hebben gereageerd. Vergeet niet om alles binnen de standaard 24 uur na het plaatsen van het verhaal te controleren, anders kun je de resultaten niet bijhouden!

Hoe Instagram-polls te beantwoorden

Het was je misschien tot nu toe niet opgevallen, maar Instagram-polls worden veel gebruikt door ’s werelds grootste merken. Van mode tot eten, design en meubels. Zelfs de meest gezaghebbende nieuwssites maken er goed gebruik van als manier om nieuws te verspreiden op een visuele sociale site als Instagram. Elk bedrijf, merk of publicatie bestudeert zijn eigen contentstrategie. Sommigen gebruiken de methode van ironische quizzen als teaserverhaal vóór een diepgaand onderzoek, anderen gebruiken Instagram-polls om hun producten voor te stellen, of vragen gebruikers om hun mening vóór de lancering van het product zelf, in de modus marktonderzoek. Zoals u zich kunt voorstellen, zijn er veel doelstellingen die te maken hebben met zowel marketing als het vergroten van de naamsbekendheid. Dit komt omdat enquêtes in Instagram Stories een hoge mate van betrokkenheid bieden met weinig uitgaven van kosten en energie, om waardevolle inzichten te krijgen in de gemeenschap en de betrokkenheid van gebruikers in een korte tijd.

Wat het belangrijkste is, is creativiteit, samen met effectiviteit ontworpen en berekend op basis van het merk zelf. Voor bedrijfsprofielen met minstens 10.000 volgers is er bijvoorbeeld de felbegeerde mogelijkheid van swipe-up in de Stories, het kunnen invoegen, zelfs in de Instagram poll, van de klikbare link die verkeer brengt naar hun website of naar een crowdfunding campagne, of naar de gewenste call to action. Hierbij wordt in feite gebruik gemaakt van de techniek van gamification, d.w.z. de techniek van betrokkenheid, afgeleid van de dynamiek van videospelletjes, die ingrijpt op de benaderingen van de gebruikers en het gedrag en de richting wijzigt, waarbij men erin slaagt de betrokkenheid te vergroten en te ontwikkelen en dus meer belangstelling te wekken. Vragen beantwoorden op de Instagram Stories van je vriend of favoriete merk is dus heel simpel, gewoon de enquête invullen en klaar!