Hoe maak je Instagram’s Best Nine 2019

Zoals met elk eindejaar, komt de afspraak met de Best Nine van het foto-sharing platform. Zo maak je je eigen Instagram-collage

Het is nu een eindejaarsgewoonte geworden voor Instagram-gebruikers. Net als bij Spotify bijvoorbeeld is het met de komst van de laatste dagen van het jaar mogelijk om na te gaan welke berichten de voorbije 12 maanden de meeste “likes” hebben gekregen op het sociale netwerk voor afbeeldingen. Een echte rangschikking, die vervolgens wordt omgezet in een fotocollage die op je profiel wordt gepubliceerd.

Op deze manier kunnen onze volgers ook weten welke foto’s en video’s het meest werden gewaardeerd door de leden en welke de meeste harten verzamelden. De functie heet Best Nine Instagram, het stelt je in staat om de beste negen foto’s van het jaar te zien (en aan anderen te laten zien) en wordt, ondanks wat je misschien zou denken, niet rechtstreeks door Instagram beschikbaar gesteld. Om Best Nine Instagram te kunnen doen, zult u gebruik moeten maken van apps en diensten van derden, aan wie u toegang zult moeten verlenen tot uw profiel (en de informatie die daarin is opgenomen). Als je bang bent dat deze gegevens voor andere doeleinden kunnen worden gebruikt, vermijd dan het maken van je eigen Best Nine Instagram.

Hoe maak je Best Nine op Instagram 2019

Om de collage te maken met de Instagram-foto’s die in 2019 de meeste likes kregen, moet je, zoals gezegd, diensten van derden gebruiken, hetzij in de vorm van een webplatform of in de vorm van een app voor Android of iPhone. De meest gebruikte website voor het maken en plaatsen van de beste negen van Instagram is, zonder veel fantasie, bestnine.net. Het enige wat je hoeft te doen is je Instagram ID in te voeren in het veld in het midden van de startpagina en een paar seconden te wachten tot het portaal de foto’s met de meeste likes ophaalt en de fotocollage samenstelt. De site vereist geen autorisatie, maar kan alleen werken met openbare accounts: als je een privéaccount hebt, zul je andere diensten moeten gebruiken.

De Best Nine-app, ontwikkeld door ASN Group en gratis beschikbaar op zowel Android als iPhone, vereist dat je inlogt met je Instagram-referenties en kan dus ook werken met privéaccounts. Beoordeel in dit geval dus welke toestemmingen de app vraagt, om te weten tot welke gegevens hij toegang zal hebben. Met deze app kun je onder andere de collage van je Instagram-foto’s naar wens herschikken en desgewenst een achtergrond-soundtrack toevoegen.

Hoe maak je Beste Negen op Instagram met de hand

Er is ook een tweede route die je kunt bewandelen, mits je geduld hebt en in de loop van het jaar niet te veel foto’s hebt gepost. Op deze manier kunt u uw persoonlijke gegevens binnen beschermen, zonder dat u apps of diensten van derden hoeft te gebruiken. Heel eenvoudig: je bladert door je profiel, zoekt uit welke berichten de meeste likes hebben en haalt de foto’s uit het geheugen van je toestel. Nu hoef je alleen nog maar de Layout-app van Instagram te gebruiken om een fotocollage te maken in de vorm die jij mooi vindt en die naar je profiel te uploaden.