Wat is een mobiele telefoon provider?

In tijden van multimedia en mobiliteit is een mobiele telefoon niet meer weg te denken. Om onderweg bereikbaar te zijn, hebt u de diensten van een mobiele telefoonprovider nodig. Hun aanbiedingen zijn zo gevarieerd dat het de moeite loont om aanbieders van mobiele telefonie te vergelijken.

Voordat de consument de verschillende aanbieders van mobiele telefonie in de test vergelijkt, is een precieze definitie van begrippen van belang. Terwijl aanbieders van mobiele telefonie in Duitsland consumenten in staat stellen hun smartphones zowel voor telefonie als voor gebruik van het internet onderweg te gebruiken, zijn netwerkaanbieders degenen die hiervoor de nodige infrastructuur aanbieden. In Duitsland zijn dit Deutsche Telekom (D1), Vodafone (D2) en Telefónica of O2. Deze drie bedrijven zijn tegelijkertijd aanbieders van mobiele telefonie en netwerken. Alle anderen Mobilfunkanbieter in Deutschland nutzen nur eines oder mehrere Netze dieser Unternehmen.

Breitgefächerte Palette der Mobilfunkanbieter in Deutschland

In Deutschland gibt es eine Menge Mobilfunkanbieter die miteinander verglichen werden können. Die bekanntesten unter ihnen, neben den drei bereits erwähnten Netzriesen, sind:

  • 1&1,
  • GMX,
  • congstar,
  • klarmobil,
  • otelo,
  • Sky,
  • Web.de.

Wichtig ist zu wissen, dass es sich dabei nicht unbedingt um voneinander unabhängige Anbieter handeln muss. So ist beispielsweise congstar die Discountmarke von Mobilfunkanbieter Telekom. Oft bieten auch Unternehmen, die gar nicht zur Branche Telekommunikation gehören, Mobilfunkleistungen an. Twee voorbeelden hiervan zijn Tschibo Mobil en Aldi Talk.

Twee verschillende manieren om gebruik te maken van mobiele telefonie

In principe hebben consumenten twee mogelijkheden om gebruik te maken van de diensten van aanbieders van mobiele telefonie in Duitsland. Een daarvan is het contract, dat vaak een combinatie is van een pakket goedkope diensten, maar meestal een minimumcontractperiode vereist. Anderzijds is er het prepaidgebruik, waarbij een tegoed op een kaart wordt opgebruikt en ook weer kan worden opgewaardeerd. Deze variant is bijzonder geschikt voor al diegenen die volledige kostenbeheersing wensen of die geen contract kunnen krijgen bij de gewenste aanbieder van mobiele telefonie wegens negatieve SCHUFA.

Vergelijking van aanbieders van mobiele telefonie

Wie mobiel wil bellen doet er goed aan de betreffende aanbieders van mobiele telefonie in een test te vergelijken. Betrouwbaarheid bij de ontvangst van gesprekken via een performant netwerk is voor veel consumenten de belangrijkste voorwaarde bij de keuze van hun favoriete provider. Daarnaast zijn de surfsnelheid en een mogelijk surfvolume belangrijke criteria. Vaak zijn er ook speciale aanbiedingen van een gsm-contract, zoals voor studenten. Dit alles is terug te zien in de prijs-prestatieverhouding bij het vergelijken van aanbieders van mobiele telefonie. Als u meer wilt weten over aanbieders van mobiele telefonie in een test, kunt u informatie vinden op onafhankelijke vergelijkingsportalen en via meningen van klanten op internet, alsmede in tests van consumentenorganisaties. Calculators die de beschikbaarheid van mobiele providers in de gewenste regio nagaan, zijn hier vaak ook te vinden.