Phicomm: Chinese smartphonefabrikant wil opstijgen in Duitsland

ZTE, HTC, Huawei – we zijn in dit land gewend geraakt aan fabrikanten van smartphones en netwerktechnologie uit het Verre Oosten. Nu probeert een andere hier voet aan de grond te krijgen.

Phicomm is de naam van de nieuwkomer onder de smartphonefabrikanten in Duitsland. Het bedrijf, dat behoort tot Shanghai Feixun Communications, wil in dit land scoren met toestellen met een “onverslaanbare prijs/prestatieverhouding”. Promoties met samenwerkingsverbanden zoals Expert hebben reeds de eerste aandacht getrokken. Phicomm Europe GmbH werd opgericht in 2012 en heeft zijn hoofdkantoor in het zuiden van München. De fabrikant heeft wereldwijd zo’n 4.000 mensen in dienst en beschikt over een eigen onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in China.

Focus

In Europa wil het bedrijf zich concentreren op verkoop, service en technische ondersteuning voor mobiele telefoonapparatuur, smartphones en netwerkproducten. Managing director Dr Jie Lin benadrukt de kwaliteit van Phicomm-apparaten: “Wij installeren hoogwaardige componenten en bieden klanten hier ter plaatse allround service.” De smartphones van Phicomm zijn gebaseerd op het Android-besturingssysteem, maken gebruik van Qualcomm-processoren en hebben een schermgrootte tussen vier en vijf inch. Bij veel modellen is dubbel-SIM mogelijk.