Hoe u professionele video’s kunt bewerken met smartphones

Hier zijn de beste apps voor iPhone en Android smartphones om uw beste video’s te bewerken en te delen met uw vrienden en familie

Het is onwaarschijnlijk dat we in staat zullen zijn om een Oscar-winnende video te maken met onze smartphones. Maar met onze telefoons kunnen we leuke, kwaliteitsvolle video’s maken van onze belangrijkste momenten om te delen met vrienden en familie. Volg gewoon een paar eenvoudige regels voor videobewerking.

Videobewerking hangt in de eerste plaats af van twee factoren: de hoeveelheid en de kwaliteit van de video’s die we hebben opgenomen en het gebruik dat we ervan willen maken. Als we bijvoorbeeld een korte video willen publiceren op sociale netwerken zoals Facebook of Instagram, dan wordt het bewerken eenvoudiger. Als we daarentegen een video van vijf of tien minuten willen maken over onze vakantie, moeten we meer aandacht besteden aan een paar kleine montageregels. Het klinkt misschien vreemd, maar het maken van een kwaliteitsvideo, zelfs een korte, kan meerdere uren werk kosten.

Apps voor bewerken

Om onze video te bewerken, zijn er verschillende alternatieven. Als we maar een paar kleine verbeteringen hoeven aan te brengen, kunnen we de bewerkingsapp gebruiken die standaard bij onze smartphone zit. Over het algemeen hebben we op deze manier weinig keuzevrijheid, maar we kunnen het formaat van de video aanpassen of basisfilters toepassen. Als we daarentegen meerdere video’s willen bewerken met een aantal geavanceerde functies, moeten we ons wenden tot de App Store, of de Google Play Store, afhankelijk van het besturingssysteem van onze smartphone, en op zoek gaan naar een toepassing van derden.

iOS

Voor degenen die in het bezit zijn van een iPhone, is het advies, voordat we ons op andere alternatieven storten, om iMove, te proberen; de toepassing die rechtstreeks door Apple is ontwikkeld. Het heeft geen erg geavanceerde functies, maar is gemakkelijk te gebruiken. Basisfuncties, maar behoorlijk efficiënt, zelfs met de officiële GoPro-app. De app kan op de smartphone worden gebruikt, zelfs door degenen die geen eigenaar zijn van een action cam van het Californische bedrijf, en werkt ook op Android-besturingssystemen. Als u al vertrouwd bent met videobewerking, kunt u zich beter wenden tot krachtiger programma’s zoals Splice, Adobe Premiere Clip en Filmic Pro. Op de nieuwste iPhones kun je met de Google Foto-app, of Apple’s eigen Foto-app, video’s maken door foto’s en video’s uit je galerij te combineren. Met deze functie hebben we echter niet veel keuzevrijheid en beslist de app voor ons.

Android

Op Android zijn de functies van de bewerkingsapp die op de telefoon is ingesteld, sterk afhankelijk van de fabrikant en het marktsegment van onze smartphone. Er zijn sommige Android-toestellen die zeer geavanceerde apps hebben voor het bewerken van video’s, juist omdat ze zich bijna volledig richten op de foto-afdeling. Anders kunnen we apps van derden gebruiken, zoals de eerder genoemde Filmic Pro en Power Director. Hoewel niet vergeten moet worden dat dit opties zijn die worden aanbevolen voor degenen die al enige ervaring hebben met bewerken.