Hoe energiebesparing activeren op iPhone en waar het voor is

Om de levensduur van onze batterij op Apple smartphones te verlengen kunnen we de Energiebesparingsmodus gebruiken, hier is hoe je het activeert en waar het voor is

Niet iedereen weet dat elke iPhone een Energiebesparingsmodus heeft. Dit is een functie waarmee we ons batterijverbruik kunnen optimaliseren. Het is een handige functie om de batterijduur van je smartphone te beheren wanneer je onderweg bent en niet de mogelijkheid hebt om je toestel op te laden.

Over het algemeen wordt op telefoons uit Cupertino het energiebesparingsplan automatisch geactiveerd zodra je 20% resterende lading hebt bereikt. Met de iOS 11-update zullen we de functie op elk moment handmatig kunnen activeren. Maak gewoon verbinding met het Controle Centrum. Er zij op gewezen dat, zodra de energiebesparingsmodus is geactiveerd, veel functies niet meer bruikbaar zijn. Bijvoorbeeld Siri, maar ook de automatische update van applicaties en e-mails.

Hoe activeer je de energiebesparingsmodus

Zoals gezegd krijgen we, wanneer een iPhone 20% van het resterende batterijvermogen bereikt, een pop-up met de vraag of we de energiebesparingsmodus al dan niet willen activeren. Volgens Apple kan deze modus zorgen voor een extra batterijduur van één tot drie uur, afhankelijk van hoe we de smartphone gebruiken. Maar hoe kunnen we energiebesparing activeren voordat de telefoon 20% bereikt? Ga eerst naar Instellingen, dan de sectie Batterij en klik ten slotte op het kopje Energiebesparende modus en zet het vinkje op Aan om deze te activeren. Opgemerkt moet worden dat de energiebesparende modus niet permanent kan worden gebruikt, maar alleen kan werken tot het moment waarop we de iPhone opladen. Zodra de telefoon op de stroomvoorziening is aangesloten, wordt de energiebesparingsmodus automatisch uitgeschakeld. Als we de telefoon hebben bijgewerkt naar het iOS 11 besturingssysteem, is het niet nodig om door de instellingen te gaan om deze functie te activeren. We hoeven alleen maar naar het controle centrum te gaan. Als we deze modus niet automatisch in het controlecentrum vinden, kunnen we hem handmatig invoeren. Ga daarvoor naar Instellingen, dan Controlecentrum en ten slotte Configuratieschermen aanpassen. En uit de lijst van beschikbare functies, voeg energiebesparing toe. En dat is het.

Wat is het doel van de energiebesparingsmodus

De energiebesparingsmodus schakelt, zoals gezegd, bepaalde functies uit en wijzigt bepaalde instellingen op onze smartphone. Zo wordt bijvoorbeeld de helderheid van het scherm verminderd en worden bewegende effecten en geanimeerde achtergronden ook uitgeschakeld. Als de energiebesparingsmodus actief is, gebruikt het toestel minder CPU en kan het dus behoorlijk trager en minder performant zijn. Volgens tests van Apple kan dit oplopen tot 40 procent. Daarom moet het verstandig worden gebruikt en alleen wanneer het echt nodig is om de levensduur van de batterij van uw iPhone te verlengen.