Hoe een webpagina afdrukken zonder reclame

Wanneer we een internetpagina moeten afdrukken is het risico dat we veel pagina’s en inkt verspillen aan advertenties en foto’s, dus hier is hoe we ze kunnen elimineren

Iedereen zal het minstens een keer zijn overkomen dat hij een pagina moest afdrukken die van het internet was gehaald. Dit is een eenvoudige handeling, maar vaak niet erg handig. Wanneer we besluiten een webpagina af te drukken, zullen de advertenties op de site veel inkt en pagina’s verbruiken.

Het is helaas mogelijk een internetpagina af te drukken zonder alle advertenties op de website weer te geven. Er zijn slechts een paar stappen te nemen om zich te ontdoen van deze advertenties en iedereen, zelfs degenen die niet erg bekend zijn met computers, kan het doen. Om een website zonder advertenties af te drukken, is het niet nodig om een toepassing te installeren, de webbrowser zal zelf een manier voorstellen om zonder advertenties af te drukken. Hier leest u hoe u een reclamevrije webpagina afdrukt op basis van de browser die u gewoonlijk op uw computer gebruikt.

Google Chrome

Als u Google Chrome gebruikt om een interessante webpagina af te drukken, hoeft u alleen maar naar het menu te gaan, het pictogram met drie verticale stippen, en vervolgens de optie Afdrukken te selecteren. We kunnen ook op de sneltoets Ctrl+P drukken. In het afdrukvoorbeeld zien we de rubriek Andere Instellingen, klik erop en hier kunnen we kiezen om de marges te verkleinen, de afbeeldingen op de achtergrond te verwijderen (foto’s en advertenties worden grijze vakken) en we kunnen ook kop- en voetteksten verwijderen om te voorkomen dat we meer vellen moeten afdrukken.

Internet Explorer

Als we gewoonlijk de browser Internet Explorer gebruiken, moeten we om een webpagina af te drukken naar File > Afdrukvoorbeeld gaan. Op dit punt opent zich een pagina met de vereenvoudigde versie van de site, door op het tandwielicoon te klikken, de sectie gewijd aan opties, kunnen we de grafische voorstelling van de afdruk aanpassen. Op die manier kunnen we de foto’s en advertenties op de achtergrond elimineren. Door op de knop rechts van het tandwiel te klikken (genaamd “Kop- of voetteksten in- of uitschakelen”) kunnen we het adres van de website en de datum toevoegen. Het advies is om deze informatie te verwijderen om het aantal bladen dat nodig is voor het afdrukken te verminderen.

Edge

In de Microsoft Edge-browser is het afdrukken van een webpagina zonder advertenties heel eenvoudig. Open eerst de browser en ga naar de webpagina die u wilt afdrukken, klik vervolgens op het menu (het pictogram met drie horizontale stippen in de rechterbovenhoek). Kies dan Afdrukken. Hier kunnen we de marges verkleinen en de kop- en voetteksten uitschakelen. De Microsoft-browser maakt standaard van onnodige advertenties en foto’s grijze vakken.

Mozilla Firefox

Als we gewoonlijk Mozilla Firefox gebruiken, hebben we op onze webpagina verschillende aanpassingen beschikbaar om af te drukken. Maar voordat we iets anders doen moeten we naar File > Page Setup > Margins and Header/Page Footer. Via deze pop-up menu’s zullen we de mogelijkheid hebben om verschillende elementen, die nutteloos zijn voor het lezen, te selecteren of te verwijderen uit de webpagina. Als we vervolgens “Aanpassen” selecteren in het pop-upmenu, kunnen we elk element op de pagina vervangen door een aangepaste tekst.

Safari

Als we Safari als standaardbrowser gebruiken, gaan we gewoon naar de pagina die moet worden afgedrukt en drukken we op Ctrl + P + R om de Reader van de browser te openen. Naast deze snelle opdracht kunnen we ook klikken op het pictogram, dat lijkt op regels geschreven tekst, naast de URL van de site om de reader te openen. Uit het afdrukvoorbeeld verwijderen wij, zoals wij ook met de andere browsers hebben gedaan, de elementen, zoals foto’s en kopteksten, die ons niet interesseren en wij zijn klaar om af te drukken zonder verspilling.