Apple Watch 7 binnenkort verkrijgbaar: de datum

Tijdens de presentatie zei Apple dat Watch Series 7 in het najaar verkrijgbaar zou zijn: een Apple-partner is nu met de datum gekomen

Naast de iPhone 13-reeks en nieuwe iPads werd tijdens het California Streaming-evenement half september ook de nieuwe Apple Watch Series 7 onthuld, waarvan de meest opvallende nieuwe functie het display is, dat zo’n 20 procent groter is dan het Series 6-display en een 70 procent helderder Always on Display heeft.

Het enige echte “probleem” met de nieuwe smartwatch van Cupertino is de beschikbaarheid op de markt: tijdens het evenement zei Apple in feite alleen dat het “in de herfst” beschikbaar zou zijn, een nogal vaag tijdschema waarop Apple niet is teruggekomen, misschien met het doel om het te verduidelijken, zoals velen hadden gehoopt. Het enige California Streaming nieuws zonder lanceringsdatum of begin van voorbestellingen was de Apple Watch Series 7 zelf, wat begrijpelijkerwijs scepsis bij de fans veroorzaakte.

Apple Watch Series 7: wanneer komt hij

Het gerucht over de beschikbaarheid van de Apple Watch Series 7 komt uit een belangrijke bron. Er zijn verschillende e-mails waarin Hermes, het wereldberoemde Franse modebedrijf en partner van Apple, beweert dat de voorbestellingen van Apple Watch Series 7 naar verwachting over een week beginnen.

“Apple Watch Series 7 zal vanaf 8 oktober 2021 beschikbaar zijn voor voorbestellingen”, zou de “luxe” partner van Apple hebben geschreven, en de waarheidsgetrouwheid van deze e-mails is vertrouwelijk bevestigd door een Hermes-medewerker aan de collega’s van AppleTrack.

En hoewel er geen officiële bevestiging van Apple is, heeft technologieklokkenluider Jon Prosser gezegd dat zijn bronnen ook hebben gezegd dat de Apple Watch Series 7 naar verwachting medio oktober verkrijgbaar zal zijn, en dat de voorbestellingen volgende week van start zullen gaan.

Apple Watch Series 7: hoe hij wordt gemaakt

Met de nieuwste generatie van de smartwatch heeft Apple besloten niet in te grijpen in de chip (en dat is niets nieuws, want dat was al gebeurd bij de overgang van Series 4 naar Series 5): in de “machinekamer” van de Apple Watch Series 7 bevindt zich de Apple S6-chip van de voorganger.

De grootste verandering in de Apple Watch Series 7 is het scherm, dat is voorzien van dunnere randen en een groter weergavegebied dan ooit tevoren, zodat er meer ruimte is voor informatie dankzij de nieuwe wijzerplaten. De Apple Watch is verkrijgbaar in de maten 41 mm en 45 mm, wat een millimeter meer is dan in het verleden.

Apple beweert de constructie van zijn horloge aanzienlijk te hebben verbeterd: er is een kristalglas dat 50 procent resistenter is dan dat van de Series 6 en het heeft een IP6X-gecertificeerde stof- en vloeistofbestendigheid, terwijl de waterbestendigheid volgens de WR50-norm ongewijzigd blijft. De batterij van de Apple Watch Series 7 profiteert van een 33% snellere oplading: in slechts 8 minuten krijg je 8 uur batterijduur, voor een totaal van 18 uur geclaimd.

Naast de software-innovaties is er de mogelijkheid om e-bike workouts te monitoren naast die met de traditionele fiets. De Italiaanse prijs is onbekend, maar de Amerikaanse prijs is ongewijzigd ten opzichte van de vorige generatie, dus behoudens verrassingen kunnen we in Italië dezelfde cijfers verwachten als vorig jaar, d.w.z. vanaf 439 euro.