De beste Android-apps om het geheugen van uw smartphone vrij te maken

Het optimaliseren van uw Android-smartphone is een uiterst belangrijke taak, omdat apps en programma’s het interne geheugen elke dag vullen, waardoor de prestaties afnemen. Om een Android-toestel sneller te maken, kunt u speciale apps gebruiken om uw telefoon op te schonen, die u helpen uw terminal te scannen, onnodige bestanden te verwijderen en apps te verwijderen die u niet meer gebruikt. Hier zijn de beste apps van 2019 voor het opschonen van Android.

Ruimte vrijmaken op Android met Power Clean

Een geweldige app voor het vrijmaken van ruimte op je telefoon is Power Clean, een gratis programma dat zonder extra kosten kan worden gedownload uit de Google Play Store. De app is betrouwbaar en licht, met een grootte van slechts 7,3 MB, zodat hij de prestaties van de smartphone niet beïnvloedt. Eenmaal geïnstalleerd kan het elk mobiel Android-apparaat tot in de puntjes reinigen, een efficiënte oplossing om consistente energiebesparingen te bereiken, terwijl het apparaat ook wordt beschermd tegen virussen en malware.

Specifiek met Power Clean kunt u ongewenste en nutteloze bestanden verwijderen, de cache wissen, alle sporen verwijderen die zijn achtergelaten door niet-geïnstalleerde apps, ongewenste meldingen blokkeren en de privacy verhogen dankzij het geïntegreerde AppLock-systeem. Bovendien kan het uw Android-telefoon versnellen door RAM-ruimte vrij te maken, informatie te beheren volgens uw voorkeuren, dubbele bestanden te vinden en de CPU-temperatuur te analyseren om apps te stoppen die deze te veel verhogen.

Schoonmaken van uw Android met SD Maid

Geroemd door de meeste gebruikers als de beste Android-opschoonapp van 2019, is SD Maid een eenvoudige en effectieve app die u helpt uw smartphone opgeruimd te houden en ruimte vrij te maken in het interne geheugen. De app helpt u met name bij het verwijderen van onnodige bestanden, het beheren van geïnstalleerde apps, het snel terugvinden van alle bestanden en inhoud, het controleren van het geheugen en het optimaliseren van databases.

Verder kan SD Maid bestanden verwijderen die u niet nodig hebt, met name bestanden die automatisch worden gedupliceerd en onnodig ruimte in beslag nemen, het wissen van documenten in het cachegeheugen en het terugvinden van verwijderde app-bestanden die in het geheugen van het Android-toestel zijn achtergebleven. De app heeft meer dan 10 miljoen downloads in de Google Play Store, waarbij de nieuwste versie in mei 2019 is uitgebracht, en is volledig gratis, ondanks de aanwezigheid van enkele advertenties.

Ruimte vrijmaken op Android met DiskUsage

Een perfecte Android-schoonmaker is DiskUsage, een app die razend populair is onder gebruikers, maar alleen in het Engels beschikbaar is. Het is een gratis toepassing waarmee u uw smartphone kunt scannen, de inhoud van het interne geheugen kunt analyseren en de programma’s kunt vinden die de meeste ruimte innemen. De resultaten van de scan worden in een blokdiagram weergegeven, wat een intuïtieve manier is om snel te begrijpen waar moet worden ingegrepen.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om niet-geïnstalleerde apps te identificeren die bestanden en programma’s actief blijven houden, waardoor de prestaties van het apparaat worden vertraagd, of overbodige items die zonder al te veel nadenken kunnen worden verwijderd. Hoewel het ook in staat is om onnodige bestanden te verwijderen, is het raadzaam om DiskUsage alleen voor scans te gebruiken en gebruik te maken van efficiëntere apps voor het opschonen van telefoons, zoals SD Maid en Power Clean.

Cleaning Android with CCleaner

Een goede app om ruimte vrij te maken op Android is CCleaner, zeker een van de beste apps van 2019. Begrijpen hoe je telefoongeheugen vrij te maken met deze app is echt eenvoudig, in feite hoef je alleen maar om het te downloaden voor gratis van Google Play Store, installeer het op uw smartphone en voer het uit. Daarna kunt u apps die u niet gebruikt, onnodige bestanden uit het cachegeheugen verwijderen, tijdelijke documenten beheren, downloadmappen controleren en zware mediabestanden zoals foto’s, video’s en PDF’s van WhatsApp verwijderen.

In de gratis versie zijn niet alle functies van de app aanwezig, maar u kunt het betaalde pakket activeren, waarmee u voor slechts €1,95 het geheugen in de automatische modus kunt opschonen. Met de app kunt u uw telefoon monitoren, met name door de werking van geïnstalleerde toepassingen in realtime te analyseren, om snel programma’s te vinden die de CPU-temperatuur beïnvloeden, te veel bronnen in beslag nemen of de cache vullen met dubbele bestanden.

Schoonmaken op Android met Files GO van Google

Voor het gratis opschonen van uw telefoon kunt u gebruikmaken van Files GO, een lichte en efficiënte app die is ontwikkeld door Google. De applicatie is gemaakt met het doel om ruimte vrij te maken op Android smartphones, die vaak worden vertraagd door een grote aanwezigheid van onnodige bestanden in het interne geheugen. Het programma biedt een aantal functies, waaronder de mogelijkheid om snelle scans uit te voeren om de zwaarste content en apps binnen enkele seconden te vinden.

Tegelijkertijd kunt u met Files GO uw opslagruimte vergroten door dubbele bestanden en foto’s in de chats van de app te verwijderen, de cache te legen en oude apps te verwijderen. U kunt ook advies krijgen over hoe u uw telefoon kunt beheren, dankzij de kunstmatige intelligentiesystemen van Google, bestanden offline delen zonder uw mobiele gegevensverbruik te beïnvloeden, back-ups maken van uw gegevens in Google Drive of op een externe SD-kaart, en dat alles in een app die slechts 10 MB weegt.

Ruimte vrijmaken op Android met Google Foto’s

Vaak onderschat, is Google Foto’s een geweldige app voor het beheren van zware bestanden zoals foto’s, die een van de grootste bijdragen leveren aan het trager worden van Android-toestellen, vooral oudere modellen. Om te voorkomen dat het geheugen van uw telefoon snel volloopt, installeert u deze app en wint u ruimte terug op uw smartphone. U kunt dit doen door uw foto’s in de cloud op te slaan en video’s te back-uppen naar Google Foto’s, een service die altijd toegankelijk is via uw Google-account op photos.google.com.

Op deze manier kunt u snel en eenvoudig ruimte vrijmaken en bestanden binnen enkele seconden delen met uw contacten, zelfs via e-mail. Bovendien kunt u gebruik maken van de gratis bewerkingsservice van de applicatie, waarmee u de helderheid kunt aanpassen, filters kunt toepassen en het contrast kunt verbeteren, wat resulteert in foto’s van hoge kwaliteit. U kunt ook de gratis bewerkingsservice van de app gebruiken om de helderheid aan te passen, filters toe te passen en het contrast te verbeteren, wat resulteert in foto’s van hoge kwaliteit.

Schoonmaken van uw Android met Avast Mobile Security

Een alternatief voor apps die alleen uw telefoon schoonmaken is Avast Mobile Security, een programma dat twee dingen tegelijk doet: het geheugen van uw smartphone vrijmaken en deze beschermen tegen bedreigingen van buitenaf, zoals virussen en malware. De app biedt een aantal diensten, waaronder antivirus, VPN, AppLock, Photo Vault, Call Blocker, Wi-Fi-beveiliging en de Cleaner-optie, waarmee bestanden uit het geheugen worden opgeschoond.

De ingebouwde diensten zijn erg handig, omdat u hiermee ongewenste advertenties tijdens het browsen kunt blokkeren, uw persoonlijke gegevens kunt beschermen tegen toepassingen, beveiligingssystemen zoals wachtwoorden en pincodes kunt gebruiken of VPN-netwerken kunt exploiteren wanneer u verbinding maakt met onbeveiligd openbaar Wi-Fi. Daarnaast kunt u met Avast Mobile Security snelheidstests uitvoeren, energie besparen door de acculading te optimaliseren, tot het automatisch nemen van een selfie in geval van diefstal.

Schoon uw Android smarphone met Clean Master

Diegenen die een perfecte schoonmaak van de telefoon willen uitvoeren, kunnen Clean Master installeren, een van de beste apps van dit moment, waarvan een versie beschikbaar is in de Google Play Store die in mei 2019 is bijgewerkt, met een grootte van slechts 20 MB. Met deze gratis app kunt u onnodige bestanden verwijderen, waaronder gegevens in de geschiedenis, meldingen en inhoud die ruimte inneemt in het cachegeheugen, waardoor de snelheid van de smartphone afneemt.

Om uw telefoon op te schonen hoeft u alleen maar de app te openen, te scannen en te kiezen welke bestanden u wilt verwijderen, of de apps te verwijderen die u niet meer nodig hebt. Clean Master biedt echter nog veel meer functies, waaronder het optimaliseren van uw Android toestel tijdens het spelen van games, het regelen van de CPU temperatuur en het beschermen van uw privacy door indringers te blokkeren met zijn AppLock systeem. De app werkt ook als een gratis antivirus, die trojans, malware en andere virussen tegenhoudt.

Smartphone met Android opschonen met System App Remover

Een even efficiënte manier om Android gratis op te schonen is System App Remover, een programma dat root in de telefoon vereist, een toestemming die toegang geeft tot de diepe instellingen van het toestel. De app is ontwikkeld door Jumobile, dat in de Google Play Store een bijgewerkte versie van april 2019 beschikbaar stelt die slechts 3,1 MB weegt. Met deze kleine, gratis software, die compatibel is met alle Android-versies vanaf 5.0, kunt u elke app verwijderen, apps in het geheugen beheren en ongewenste bestanden verwijderen.

Op de Google-winkel is er ook een betaalde premiumversie, System App Remover Pro, die voor €1,70 kan worden gedownload. In dit geval heb je geen root-rechten nodig, dus alles wat je hoeft te doen is deze Android schoonmaak app installeren en activeren, het uitvoeren van geheugenscans, het vinden van onnodige en te zware bestanden, het verwijderen van oudere apps en het opruimen van de cache van uw apparaat, ervoor te zorgen dat uw terminal altijd betrouwbaar, snel en functioneel is.

Meer ruimte op uw Android-smartphone met de All-In-One Toolbox

Een uitgebreide Android-opschoonapp is de All-In-One Toolbox, die slechts 9,5 MB groot is en ruimte vrijmaakt in het geheugen van uw telefoon, uw geïnstalleerde apps beheert en de CPU van uw smartphone controleert. De All-In-One Toolbox is slechts 9,5 MB groot en schoont de cache op door onnodige bestanden te verwijderen, identificeert grote documenten die het toestel vertragen door ze te scannen en verwijdert eenvoudig ongewenste toepassingen met het ingebouwde systeem van de All-In-One Toolbox.

De app analyseert ook Wi-Fi-verbindingen, zodat u optimaal en zonder risico kunt browsen, analyseert de temperatuur en CPU-prestaties, bespaart batterijvermogen en comprimeert foto’s om de ruimte in het geheugen van de telefoon te beperken. De applicatie is volledig gratis, ondanks de aanwezigheid van advertenties, dus download het gewoon van Google Play Store en installeer het op uw Android toestel om het schoon en efficiënt te houden voor een lange tijd.