Waar in Italië Schitt’s Creek kijken

De must-see comedyserie komt op streaming met zijn laatste seizoen: waar en wanneer afleveringen van Schitt’s Creek 6

Een van de beste streaming comedyseries komt tot een einde met de komst van het zesde en laatste seizoen. Schitt’s Creek en de onfortuinlijke familie Rose zijn nu in hun laatste afleveringen, klaar om fans meer lachsalvo’s en grappige sketches te brengen.

Schitt’s Creek is geboren uit het idee van vader en zoon, Dan en Eugene Levy, die ook de hoofdrolspelers zijn, om het verhaal te vertellen van wat er zou gebeuren met een rijke familie van het sterrensysteem als ze plotseling zonder geld zouden komen te zitten in een klein stadje. Een winnend idee, ook dankzij de cast, met onder meer actrice Catherine O’Hara als de echtgenote en Anni Murphy als de socialite dochter. Schitt’s Creek was een van de meest bekeken shows in 2020 tijdens de pandemie en won zeven Emmy’s in de categorie komedie, waaronder beste serie. En 2020 op de Emmy’s heeft nog een record: het is de eerste serie waarin alle vier de hoofdrolspelers in hetzelfde jaar een prijs hebben gekregen. In 2021 werden twee Golden Globes uitgereikt, en het is een veilige gok dat ook het zesde en laatste seizoen de fans zal voorzien van entertainment en prijzen voor zijn sterren.

Schitt’s Creek: de plot

De tv-serie Schitt’s Creek vertelt het verhaal van de rijke familie Rose: Johnny Rose, een videotheektycoon, zijn vrouw en voormalig soapster Moira en hun twee kinderen David, de hipster, en Alexis, een socialite.

Alles gaat goed totdat de familie wordt opgelicht door een manager en plotseling berooid achterblijft. De vier zijn gedwongen te verhuizen naar een klein Canadees stadje dat Johnny enkele jaren eerder als grap had gekocht en alle comfort van hun leven achter zich te laten.

De Roses worden een doodgewone familie zonder geld en gedwongen een nieuw, eenvoudig bestaan te leiden in Schitt’s Creek. De komedieserie richt zich op de tegenstellingen, niet alleen tussen rijkdom en armoede, maar ook tussen generaties en tussen het leven in de stad en het leven in een kleine stad.

Schitt’s Creek: cast en productie

De rijke magnaat Johnny Rose wordt gespeeld door acteur Eugene Levy, terwijl zijn zoon David wordt gespeeld door de echte zoon van de acteur, Dan Levy. Zijn vrouw Moira is Catherine O’Hara, terwijl zijn dochter Alexis Annie Murphy is.

De tv-serie is door Dan en Eugene Levy zelf geschreven, toen vader en zoon zich afvroegen hoe de rijke families van het Amerikaanse sterrensysteem zouden leven als ze plotseling al hun geld zouden verliezen.

Schitt’s Creek 6: waar en wanneer te kijken

Het zesde seizoen van Schitt’s Creek komt eraan met nieuwe avonturen over de familie Rose en is vanaf 11 november beschikbaar op het streamingplatform Infinity+.