117 nieuwe emoji die je op de iPhone kunt gebruiken: hoe zien ze eruit

Emojipedia heeft een set van 117 emoticons aangekondigd die de komende maanden zullen debuteren: dit is wat ze zullen zijn

Emoji worden steeds belangrijker in digitale communicatie: ze worden gebruikt om een gelukkige verjaardag te wensen, om sorry te zeggen, om geluk, verdriet en andere stemmingen over te brengen. In de loop der tijd is een breed scala van symbolen geïntroduceerd: aanvankelijk stonden emoticons voor eenvoudige lachende of droevige gezichten

Objecten, dieren, vlaggen, voedsel en allerlei andere symbolen zijn in de loop der tijd toegevoegd. Elk jaar worden er nieuwe emoticons aan de database toegevoegd. En voor 2020 heeft het Unicode Consortium een lijst van 117 nieuwe emoji aangekondigd die binnenkort beschikbaar zullen zijn voor gebruik op alle smartphones, waaronder iPhones. Er zullen 62 symbolen zijn, waaronder voorwerpen, dieren en mensen, plus 55 variaties van geslacht en huidskleur, alsmede inclusieve symbolen die als alternatief voor de basissymbolen kunnen worden gebruikt. Dit is de Unicode 13-versie die waarschijnlijk in de herfst zal verschijnen met de uitrol van iOS 14. De update komt slechts een jaar na de goedkeuring van Unicode 12, ontworpen voor iOS 13.2.

Nieuwe emoji voor iPhone 2020: focus op inclusiviteit

Emojipedia heeft de nieuwe lijst met emoji gepubliceerd die op Apple-systemen zullen worden uitgebracht. Dit jaar ligt de nadruk op inclusiviteit: naast de Kerstman maakt ook Mevrouw Claus, Mx Claus genoemd, haar opwachting. Het symbool van een man in een trouwjurk zal ook verschijnen, evenals een vrouw in een smoking.

Naast deze emoji zullen gebruikers ook mannen en vrouwen kunnen sturen die een baby de fles geven: er zullen in totaal drie emoji van dit type zijn, naast de man en de vrouw zal er ook de ‘persoon’ zijn. Unicode 13 richt zich daarom ook op no-gender. Er komt ook een symbool en vlag voor de transgenderbeweging.

Emoji 2020: dieren en andere categorieën

De nieuwe lijst met symbolen bevat ook twee nieuwe gezichten, een lachend gezicht met een traan erin en het andere een gemaskerd gezicht met een snor en een bril. Er zijn ook drie nieuwe emoji voor lichaamsdelen: een anatomisch hart, longen en een hand met vingers. In de categorie mensen is ook de ninja gearriveerd.

Zoals elk jaar komen er nieuwe mogelijkheden voor degenen die graag dieren delen: de zwarte kat verschijnt eindelijk, maar ook enkele insecten, zoals de kever, de vlieg en de worm. Er verschijnen ook enkele zeldzamere dieren: bizon, bever, ijsbeer, dodo en mammoet.

In de kledingcategorie zijn slippers en een militaire helm toegevoegd, terwijl er bij de muziekinstrumenten een accordeon en een trommel zullen zijn.

Nieuwe emoticons: categorieën voor eten en thuis

Symbolen voor allerlei soorten eten hebben smartphones veroverd, dus konden ze niet ontbreken in de nieuwe lijst, die bosbessen, paprika’s, olijven, focaccia maar ook fondue en bubbelthee bevat.

Wat de categorie thuis betreft, bevat de lijst een vaas met een plant, maar ook een toverstaf, een naainaald, een theepot, een piñata, maar ook een spiegel, een raam, een tandenborstel en een muizenval.

De emoji zijn echt talrijk: naast de genoemde zijn er ook een grafsteen, een veer, een schroevendraaier, enzovoort. Apple zal de nieuwe set waarschijnlijk integreren in iOS-updates voor iPhone en iPad.