Huawei smartphone komt met Google apps

Huawei heeft de nieuwste telg van zijn tweede merk Honor gepresenteerd. De smartphone Honor 9X zal naar verluidt indruk maken met zijn drievoudige en pop-up camera. Ondanks het handelsconflict tussen Huawei en de VS zijn Google-diensten en apps voorgeïnstalleerd op de smartphone.

De Chinese smartphonefabrikant Huawei brengt nu het opvolgmodel van de Honor 8X op de markt met Android-besturingssysteem en ook Google-apps. De Honor 9X is 16,53 cm lang, 7,73 mm breed, 8,8 cm hoog en weegt 196 gram. Het full-view display in 19,5:9 formaat heeft een resolutie van 2.340 x 1.080 pixels. Het 6,59-inch lcd-scherm is doorlopend en zonder camera- of inkepingen, wat resulteert in een screen-to-body ratio van 91 procent. De vingerafdruksensor bevindt zich aan de achterkant.

De pop-up frontcamera biedt een resolutie van 16 megapixel. De geïntegreerde “valdetectie” zorgt ervoor dat de camera automatisch terugtrekt wanneer deze valt. De drievoudige hoofdcamera van 48-MP met f/1.8 diafragma en ½-inch sensor wordt aangevuld met een supergroothoekcamera van 8-MP en een bokeh-camera van 2-MP. Aan boord is een AI-aangedreven nachtmodus die werkt met intelligente lichtdetectie, beeldruisonderdrukking, lange belichting en stabilisatietechnologie om scherpe opnamen te garanderen, zelfs in moeilijke lichtomstandigheden.

Als besturingssysteem is het toestel geladen met Android 9, evenals Huawei’s eigen gebruikersinterface EMUI 9.1. Daarnaast heeft het toestel 4 GB RAM en 128 GB intern geheugen, dat kan worden uitgebreid met maximaal 512 GB met behulp van een micro SD-kaart. De rekenkracht wordt geleverd door een Huawei Kirin 710-processor, die uit acht kernen bestaat. Vier van deze kernen zijn krachtige kernen met een snelheid tot 2,2 GHz. De andere vier kernen hebben een klokfrequentie van maximaal 1,7 GHz.

De 4.000 mAh batterij kan worden opgeladen via een USB-C poort. De smartphone ondersteunt Wifi 802.11 a/b/g/n/ac (in de 2.4 GHz en 5 GHz banden). Het is nog niet bekend hoeveel de Honor 9X gaat kosten. Hij zal verkrijgbaar zijn in zwart en blauw.