Samsung Galaxy X, opvouwbare smartphone komt begin 2019

Volgens de laatste geruchten is Samsung van plan om begin 2019 een smartphone met een opvouwbaar scherm te lanceren, hier is hoe hij eruit zal zien

Verhalen over een op handen zijnde lancering door Samsung van een revolutionaire opvouwbare smartphone gaan de laatste jaren gestaag door. Deze keer, echter, moet het echt zijn. De nieuwe vouwschermtelefoon van het Koreaanse bedrijf wordt begin 2019 onthuld.

De nieuwste geruchten vertellen over een toestel met een vouwscherm van zeven inch in de productpijplijn van Samsung. De ontwikkelaars noemen deze opvouwbare smartphone momenteel met de codenaam Winner. Het is echter mogelijk dat als dit innovatieve toestel in de nabije toekomst op de markt wordt gebracht, het zal worden opgenomen in de reeks Galaxy-smartphones van Samsung. De vraag op dit moment is: kunnen we een opvouwbare Samsung Galaxy verwachten op het volgende Mobile World Congress in Barcelona in februari 2019 (naast de Galaxy S10 natuurlijk)?

Hoe gaat Samsung’s nieuwe opvouwbare smartphone eruitzien

In gesloten toestand zal Samsung’s nieuwe opvouwbare smartphone eruitzien als een klassieke telefoon van de nieuwste generatie, alleen iets dikker, met een dubbele camera aan de achterkant en ook een klein frame aan de bovenkant van het scherm waar naast de frontcamera waarschijnlijk meerdere sensoren zullen worden geplaatst. In gesloten toestand, of beter gezegd bij gebruik van slechts één scherm, zal de telefoon van Samsung een diagonaal van 7 inch hebben, wat zou moeten verdubbelen als het tweede scherm wordt geopend. In de praktijk zullen we van het gebruik van een phablet overgaan naar het gebruik van een tablet met een eenvoudige aanraking. Een zeer nuttig hulpmiddel voor creatieven, freelancers en degenen die in het algemeen met smartphones en laptops werken. In eerste instantie zal Samsung deze nieuwe opvouwbare smartphone in een beperkte oplage uitbrengen en vervolgens het aantal dual-screen telefoons geleidelijk uitbreiden in de loop van 2019. Het is nog onduidelijk of de waarschijnlijke Samsung Galaxy X begin 2019 op de Italiaanse markt verkrijgbaar zal zijn.

Tot nu toe heeft de markt voor opvouwbare smartphones, na een grote aanvankelijke belangstelling, moeite om te groeien, mede dankzij enkele toestellen die wel zijn gelanceerd maar zonder veel aantrekkingskracht, zoals in het geval van de ZTE Axon M, meer een dubbele telefoon dan een echte opvouwbare smartphone. De komst van Samsung in de sector zou de toekomst van opvouwbare apparaten echter wel eens kunnen opschudden, dus we zullen zien.