Xiaomi 12 is dichtbij: topchip en ultra opladen

De Xiaomi 12-reeks is nog maar een paar dagen verwijderd van zijn debuut, en geruchten gaan nu in op de kwestie van de chip en het oplaadvermogen

De Xiaomi 12-reeks is nog maar een paar dagen verwijderd van zijn debuut, en geruchten maken zich – zoals altijd het geval is – klaar om in te springen en zo veel mogelijk informatie te onthullen. De Xiaomi 12-reeks zal bestaan uit ten minste drie modellen: Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro en Xiaomi 12 Ultra. Het instapmodel van de reeks zal, zoals gebruikelijk, enkele specificaties delen met de andere twee, met als belangrijkste verdachten de chip en snelladen. En hoewel de chip vrijwel zeker zal worden gedeeld door alle modellen in de reeks, zal het snelladen naar verwachting (iets) minder krachtig zijn op het ‘basis’-model, terwijl het toch een van de snelste op de markt blijft. Twijfels, onzekerheden en aannames die over een maand bevestigd zullen worden, want volgens de geruchten komt de Xiaomi 12 half december.

Xiaomi 12, topchip en supersnel opladen

Volgens de laatste geruchten die Digital Chat Station heeft verzameld, bestaat er geen twijfel over dat alle Xiaomi 12’s, inclusief de instapvariant van de serie, een krachtige, ja zelfs zeer krachtige, chip zullen hebben. Er zijn drie bedrijven in de wereld die fabrikanten high-end chips kunnen bieden: Samsung, MediaTek en Qualcomm, en Xiaomi heeft zich voor zijn aanstaande toptoestellen gewend tot de Amerikanen van Qualcomm, net als voor eerdere generaties.

De Xiaomi 12 zal dus een van de allereerste smartphones zijn die met de Snapdragon 898 op de markt komt, en zal waarschijnlijk het eerste product ooit zijn dat wordt aangekondigd met Qualcomm’s beste chip voor 2022. De Snapdragon 898 was de afgelopen weken onderwerp van veel geruchten, en de afgelopen uren is ook de waarschijnlijke lanceerdatum naar buiten gekomen, nu de Amerikaanse fabrikant heeft aangekondigd wanneer de 2021 Tech Summit zal worden gehouden, het evenement waaruit traditioneel de beste chip voor het volgende jaar wordt gekozen.

Naast de chip zal de krachtige Xiaomi 12 ook voorzien zijn van opladen. Het Chinese bedrijf heeft de laatste tijd hard ingezet op laadvermogen, en natuurlijk zal de Xiaomi 12 geen uitzondering zijn. En hoewel het een gegeven is dat ten minste een van de drie modellen zal beschikken over de supersnelle oplaadcapaciteit van 120 watt zoals te zien is op de Xiaomi Mix 4, zal het “instapmodel” Xiaomi 12 naar verwachting niet onder de 100 watt komen, wat er samen met een batterij met een hoge capaciteit (volgens de geruchten 5.000 mAh) voor zal zorgen dat klanten zich weinig zorgen hoeven te maken als het gaat om de levensduur van de batterij.

Xiaomi 12, wat kun je verwachten

De Xiaomi 12 zal naar verwachting beschikken over een scherm met de variabele vernieuwingsfrequentie die wordt geboden door LTPO OLED-technologie: het bereik zal waarschijnlijk tussen de 10 en 120 Hz liggen. Draadloos opladen zal mogelijk zijn, naar verwachting rond de 50-wattlimiet die door de Chinese regelgeving wordt opgelegd. Het zal ook beschikken over de fan-favoriete MIUI 13 gebruikersinterface.