OnePlus Buds Z2 officieel: hoe de nieuwe draadloze koptelefoon eruit ziet

OnePlus Buds Z2 zijn officieel en ze stellen de verwachtingen niet teleur dankzij een zeer agressieve prijs en hun innovatieve functies

Het langverwachte debuut van de OnePlus Buds Z2, de nieuwe draadloze koptelefoons die de nieuwe budgetoptie van het bedrijf worden om het eerste Z-model te vervangen, is gearriveerd. Hoewel ze het ontwerp erven, introduceren ze een aantal belangrijke verbeteringen op het gebied van technologie en muziekweergave.

Op dit gebied blijft de Buds Pro zich staande houden in de OnePlus-reeks, maar met de Buds Z2 kun je van veel van zijn functies genieten tegen een lagere prijs. De beste nieuwe functie is ongetwijfeld Active Noise Cancellation (ANC), dat omgevingsgeluid onderdrukt tijdens het telefoneren of luisteren naar muziek en niet aanwezig was op OnePlus’ vorige budgetheadsetmodel. Er is ook geen tekort aan geavanceerde functies, zoals de modi Mono en Transparant, en ondersteuning voor snel opladen, zodat je hem zonder vervelende onderbrekingen kunt gebruiken. De OnePlus Buds Z2 zijn al te koop en de prijs is inderdaad zeer aantrekkelijk.

OnePlus Buds Z2, hoe klinken ze

De ANC op de OnePlus Buds Z2 is in staat om effectief tot 40 dB aan ruisonderdrukking te werken met een aanpassing op twee niveaus, wat een optimale muziekweergave in een omgeving met gemiddeld lawaai mogelijk moet maken. De Mono-modus werkt met beide oortelefoons, terwijl u in de Transparent-modus alert kunt blijven op uw omgeving terwijl u naar muziek luistert. Voor optimale kwaliteit zorgen 11 mm dynamische drivers voor een diepe bas, heldere hoge tonen en Dolby Atmos-ondersteuning.

Deze draadloze hoofdtelefoon ondersteunt ook Bluetooth 5.2-connectiviteit en Google Fast Pair, kan detecteren wanneer de hoofdtelefoon in het oor wordt gestoken of uit het oor wordt gehaald en het afspelen automatisch pauzeren. Bovendien zijn ze IP55-gecertificeerd voor water- en zweetbestendigheid.

Elke Z2 Buds heeft een batterij van 40 mAh, goed voor ongeveer 7 uur gebruik, oplopend tot 5 uur wanneer ANC actief is. De behuizing, die tevens als oplaadstation fungeert, heeft een capaciteit van 520 mAh en ondersteunt 5 W snelladen via USB Type-C. OnePlus schat dat 10 minuten opladen gelijk moet staan aan 5 uur muziek afspelen.

Smartphonegebruikers van het Chinese bedrijf zullen de oordopjes zonder andere apps kunnen koppelen en beheren dankzij OxygenOS, terwijl anderen gedwongen zullen zijn HeyMelody te installeren, dat beschikbaar is voor Android- en iOS-telefoons.

De prijs en beschikbaarheid van de OnePlus Buds Z2

De OnePlus Buds Z2 is nu al te koop op de officiƫle website van het bedrijf en bij Amazon, maar alleen in de kleur Pearl White. Hoewel Oneplus de Obsidian Black al heeft aangekondigd, komt deze pas begin 2022.

Wat de prijs betreft, kunnen Europese gebruikers de nieuwe draadloze hoofdtelefoon kopen voor slechts 99 euro, wat minder is dan de Buds Pro, maar nog steeds veel state-of-the-art functies mogelijk maakt.