Samsung Galaxy A52 arriveert in maart met geweldige camera’s en de juiste prijs

Chinese smartphones met vergelijkbare prestaties komen voor lagere prijzen, maar Samsung staat garant voor kwaliteit als het gaat om camera’s, scherm en service.

Samsung Galaxy A52 belooft een geweldige mid-range smartphone te worden voor degenen die liever vertrouwen op het Koreaanse merk en ermee akkoord gaan om iets meer te betalen dan een Chinees toestel: het nieuwe mid-range toestel komt nu met een goede prijs / functies verhouding.

Het zal beschikbaar zijn in twee versies: een 4G LTE en de andere 5G. Naast netwerkcompatibiliteit zal het verschil de SoC zijn en, natuurlijk, de prijs. Het 5G-model zal waarschijnlijk iets later op de markt komen, terwijl de standaard Galaxy A52 niet tot eind maart zal hoeven te wachten. Als u overweegt deze smartphone, of een andere, te kopen, bekijk dan de tarieven voor afbetaling bij providers:

Samsung Galaxy A52: kenmerken en prijs

De nieuwe Samsung Galaxy A52 wordt een toestel met een 6,5-inch Super AMOLED-scherm, met een maximale verversingssnelheid van 90 Hz en een FHD+-resolutie. Het display zal van het type Infinity-O zijn (d.w.z. met een kleine inkeping in het midden bovenaan) met een geïntegreerde vingerafdruksensor.

De processor zal naar verwachting de Qualcomm Snapdragon 720G zijn, de middenklasse SoC van vorig jaar met een uitstekende verhouding tussen prestaties en stroomverbruik, maar zonder 5G. Het RAM-geheugen bedraagt 6/8 GB, de opslagcapaciteit 128/256 GB.

Er komen vier camera’s aan de achterzijde, allemaal van zeer goede kwaliteit: 64 MP hoofdsensor, 12 MP ultrabreedhoek, 5 MP macro en 5 MP dieptesensor. Met zo’n camera-array is het mogelijk om in bijna elke situatie goede opnamen te maken. Voor selfies is er echter de 32 MP front-facing camera.

De batterij, ten slotte, zal 4.500 mAh zijn met snel (maar niet erg snel) 24 Watt opladen. De prijs van Samsung Galaxy A52 zal beginnen rond de 330-350 euro.

Samsung Galaxy A52 5G: functies en prijs

De komst van Samsung Galaxy A52 in 5G-versie wordt een paar weken verwacht ten opzichte van de LTE-versie van dezelfde smartphone, maar we hebben het dan nog steeds over de lente van 2021.

Het enige echte verschil tussen de twee toestellen is dat de Galaxy A52 5G zal worden uitgerust met Qualcomm’s Snapdragon 750G SoC, die iets krachtiger is dan de 720G (een winst van ongeveer 15%, terwijl hij minder stroom verbruikt).

In de Snapdragon 750G SoC is de 5G-modem geïntegreerd, waardoor verbinding met het snelle netwerk mogelijk wordt. De prijs gaat echter met enkele tientallen euro’s omhoog: Samsung Galaxy A52 5G gaat rond de 390 euro kosten.