5G, Fastweb activeert ook zijn netwerk met WindTre

De lijst van telefoonoperatoren die 5G aan hun gebruikers aanbieden, groeit met het nieuwe aanbod van Fastweb

5G is er ook voor Fastweb-klanten. In de gebieden die al door de dienst worden gedekt, konden de klanten van de operator met compatibele smartphones vanaf de vroege uren van zondag 27 december beginnen te surfen in 5G, gebruikmakend van de snelheid van het netwerk dat voortvloeit uit de overeenkomst die de afgelopen maanden met WindTre werd gesloten.

Na de aankondiging van het FWA-aanbod, wat staat voor Fixed Wireless Access en de draadloze verbinding speciaal voor woningen aanduidt, heeft Fastweb de ultrasnelle 5G-dienst ook voor al zijn mobiele plannen gelanceerd. Zoals eerder aangekondigd, is dit slechts het begin van een proces dat in de toekomst zal leiden tot een uitbreiding van de dekking tot een toenemend aantal gebieden in het hele land. Uit de eerste tests die zijn uitgevoerd, blijken de resultaten goed te zijn, hoewel niet top: dit is te wijten aan het gebruik van een hybride netwerk, dat wil zeggen 5G NSA, waarbij 5G-antennes worden gecombineerd met een 4G LTE-netwerk.

5G Fastweb, waar is de dekking

Al een paar uur na klokslag middernacht werd de dienst actief en beschikbaar voor Fastweb-abonnees met 5G-smartphones. Volgens Fastweb is de dienst momenteel actief in vier grote Italiaanse steden: Milaan, Bologna, Rome en Napels.

Zoals Fastweb zelf heeft verklaard, gaat het hier slechts om de eerste fase, die in de nabije toekomst zal worden uitgebreid. Volgens de routekaart van de operator zal 5G naar verwachting in 2025 zelfs 90% van de bevolking bereiken.

Fastweb’s 5G-netwerkaanbod

Fastweb heeft ervoor gekozen om 5G-netwerktoegang beschikbaar te maken voor al zijn gebruikers, ongeacht of ze oude abonnees of nieuwe klanten zijn, zonder extra kosten naast wat al in hun telefoonabonnement is inbegrepen. Het aanbod voor nieuwe klanten omvat daarentegen 50 GB verkeer en onbeperkte minuten voor 8,95 euro per maand, waarbij een simkaart gratis en zonder contractuele verplichtingen wordt thuisgestuurd.

5G Fastweb, gecertificeerde smartphones

De enige vereiste om toegang te krijgen, behalve uiteraard dat men zich onder dekking bevindt, is verbinding te maken via een van de smartphonemodellen die al gecertificeerd zijn voor gebruik op het netwerk. Tale condizione è necessaria per poter godere appieno delle potenzialità della rete 5G dell’operatore.

La lista viene aggiornata mensilmente da Fastweb sul proprio sito web e, attualmente, prevede i modelli più recenti di Huawei, Oppo, Xiaomi e ZTE. Nello specifico, sono:

  • Oppo Reno 4 Pro 5G
  • Oppo Reno 4 5G
  • Oppo Reno 4 Z 5G
  • Xiaomi Mi 10 T Pro 5G
  • Xiaomi Mi 10 T 5G
  • Xiaomi Mi 10 T Lite 5G
  • Huawei P40 Pro+ 5G
  • Huawei P40 Pro 5G
  • Huawei P40 5G
  • Huawei P40 Lite 5G
  • ZTE Axon 11 5G