Realme Book is gearriveerd: hoe hij eruitziet en hoeveel hij kost

Realme Book is officieel. Het is de eerste notebook van het bedrijf, en net als andere Realme-producten biedt hij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Na een lange reeks geruchten heeft Realme de sprong gewaagd en de eerste laptop in zijn jonge geschiedenis onthuld. De naam is Realme Book, en het komt naast de Realme GT Master Edition, een value-for-money smartphone die sinds juli officieel is.

Realme Book, net als de andere producten van het Oppo-bloed bedrijf, brengt een laptop op de markt die goedkoop is, maar niet slordig gemaakt. Integendeel: de hardware zit in een geheel metalen behuizing, met behulp van numeriek bestuurde machines, die op zijn dikste deel slechts 14,9 millimeter meet en 1,38 kg weegt. Voor de consument zijn er ook twee kleuropties, “echte” kleuren: Real Blue en Real Grey, waarbij de eerste, althans te oordelen naar de beelden, een niet al te felle kleur is die velen zou kunnen bekoren. Hier zijn de specificaties van Realme Book en details over prijs en beschikbaarheid.

Realme Book, hoe ziet het eruit

Realme Book heeft een 14-inch IPS-scherm dat het bedrijf “Full Vision” noemt vanwege de hoge verhouding tussen het totale oppervlak en het actieve oppervlak, dat wil zeggen het scherm: Realme heeft 90% bereikt. Hij heeft een 2K-resolutie (2.160 x 1.440 pixels) en een piekhelderheid van 400 nits, beide niet marginaal, en bovendien met een vormfactor van 3:2, die volgens het bedrijf meer informatie aan de gebruiker kan tonen dan de klassieke 16:9-vormfactor. Tot slot is hij bedekt met Corning Gorilla Glass.

Als je hem aanzet, reageert de Realme Book met twee mogelijke opties. De ene is betaalbaarder en ontworpen voor degenen die niet veel eisen van hun computer wat betreft middelen, met de Intel Core i3, terwijl de andere voor het meer veeleisende publiek is met de Intel Core i5-1135 G7, een quad-core 10-nanometer processor die tot 3,8 GHz kan klokken. Qua geheugen kan de Realme Book worden geconfigureerd met 16 GB LPDDR4x RAM en SSD’s van maximaal 512 GB. De koeling wordt verzorgd door een dubbel ventilatorsysteem. Er is een vingerafdruklezer voor veilige ontgrendeling.

Op het gebied van connectiviteit heeft de i5-chipvariant een Thunderbolt 4-ingang, een 3,5mm-audioaansluiting, een traditionele USB-A en een modernere USB-C, en beschikt deze over de nieuwste generatie Wi-Fi 6. Een paar Harman-luidsprekers met DTS HD-ondersteuning en een dubbele microfoon met ruisonderdrukkingssysteem zorgen ervoor dat iedereen comfortabel kan werken of studeren. De 54Wh batterij gaat naar verluidt 11 uur mee, maar er is ook een snellaadfunctie van 65 watt die de batterij in 30 minuten tot 50% brengt.

Realme Book wil het leven van alle smartphonebezitters makkelijker maken: de PC Connect-functie – die uit de eerste informatie niet beperkt lijkt te zijn tot bezitters van een Realme-smartphone – maakt eenvoudige synchronisatie tussen de smartphone en de computer en het gebruik van geïnstalleerde apps mogelijk, al is nog niet duidelijk hoe. Realme Book integreert Windows 10 en zal zeker worden geüpgraded naar Windows 11.

Realme Book, hoeveel kost hij

Realme Book zal vooralsnog alleen in China en India verkrijgbaar zijn. Op de eerste markt zal de Core i5-variant met 8+512 GB ongeveer 565 euro kosten, de 16+256 GB-variant ongeveer 620 euro. Als het in Europa zou aankomen, zou het een hogere prijs hebben, tussen belastingen en rechten.