Canon en HP versterken hun alliantie

De fabrikanten Canon en HP hebben gisteren aangekondigd dat zij hun reeds lang bestaande samenwerking verder zullen uitbreiden. Klanten moeten kunnen profiteren van nieuwe workflow-oplossingen.

De Japanse fabrikant Canon en de Amerikaanse fabrikant Hewlett-Packard werken al sinds 1984 nauw samen op bepaalde zakelijke gebieden. Nu hebben beide ondernemingen aangekondigd dat zij hun samenwerking verder zullen uitbreiden op basis van het bestaande partnerschap. In dit verband is het de bedoeling gezamenlijk een breed scala van bestaande en nieuwe kantooroplossingen op de markt te brengen. De uiteindelijke begunstigde van de samenwerking is de klant, die zowel Canon’s multifunctionele systemen als HP’s Imaging and Printing Group’s enterprise solutions uit één hand zal ontvangen.

Door de uitgebreide alliantie zullen de ondernemingen hun klanten nieuwe web-enabled oplossingen kunnen bieden die Canon’s printprocessen en multifunctionele platforms combineren met tal van enterprise offers van HP. HP’s EDS-bedrijf is aangesteld om HP’s Managed Print Services en Canon’s wereldwijde service- en supportaanbod aan internationaal georiënteerde zakelijke klanten te leveren. Volgens Canon en HP is dit een van de meest complete aanbiedingen in de sector, waardoor meer efficiëntie en kostenbesparingen mogelijk zijn, evenals een grotere compatibiliteit binnen een printinfrastructuur.

De bedrijven zelf verwachten ook voordelen van de uitgebreide samenwerking. Terwijl Canon verwacht haar multifunctionele producten beschikbaar te maken voor een bredere gebruikersgroep, is HP ervan overtuigd haar sterke positie in producten, diensten en oplossingen te kunnen uitbouwen.