Mateso stapt over op indirecte distributie

In plaats van zoals voorheen alle distributie direct af te handelen, werkt de fabrikant Mateso nu samen met Sysob IT-Distribution: althans voor een deel van zijn producten.

Tien jaar na de oprichting tekent de fabrikant Mateso, die zichzelf omschrijft als de “marktleider in de DACH-regio voor B2B wachtwoordbeveiligingsoplossingen”, een contract met Sysob IT-Distribution. De distributeur met toegevoegde waarde zal de distributie van de B2B-productlijnen “Password Safe en Repository” overnemen.

“De oplossingen van Mateso genieten al een uitstekende reputatie. De komende programmageneratie belooft een verdere kwantumsprong ten gunste van optimale wachtwoordbeveiliging,” verklaart Johannes Haseneder, Sales Manager bij Sysob, de beslissing tot samenwerking. Mateso is van plan de nieuwe generatie “Password Safe and Repository” op 19 oktober op de It-sa aan het publiek te presenteren.

“We zien een enorm potentieel dat resellers in de Duitstalige regio te wachten staat in de context van de reeds lopende wetsaanpassingen in de IT-beveiligingswet en de steeds belangrijker wordende regelgeving van KRITIS,” vraagt Philip Brugger, Head of Key-Account & Channel Management bij Mateso, aan resellers. Zij zouden ook baat hebben bij de samenwerking met Sysob in die zin dat de fabrikant zijn middelen in de toekomst meer kan concentreren op productontwikkeling.

Sysob wordt in het kader van de samenwerking onder meer verantwoordelijk voor de opleiding en certificering van resellers. De eerste certificeringscursus zal plaatsvinden van 21 tot 23 september.

Mateso zal bestaande zakelijke klanten rechtstreeks blijven ondersteunen via zijn eigen personeel. Ook de software voor particuliere gebruikers zal via de Mateso-website blijven worden aangeboden.