Maily en Trade Up fuseren tot Trademail

Kort na het verrassende vertrek van het voormalige Softline-bestuurslid Dr. Lars Schneider eind november, heeft de nieuwe topleiding nu de eerste veranderingen doorgevoerd: Met ingang van 1 januari 2008 fuseren Maily Distribution GmbH en Trade Up Distribution GmbH tot “Trademail Distribution GmbH”.

De twee softwaredistributeurs en dochterondernemingen van Softline AG opereren met ingang van 1 januari 2008 onder de naam “TradeMail Distribution GmbH”. De twee merken “Maily Distribution” en “Trade Up Distribution” zullen echter onder deze gemeenschappelijke paraplu blijven. De nieuwe onderneming zal gevestigd zijn in Offenburg, de vestigingsplaats van Maily en het moederbedrijf Softline. TradeMail Distribution zal worden geleid door Guido Wöhrlin-Braaz, algemeen directeur van Trade Up, en Markus Kürschner, die ook aan het hoofd staat van Maily en lid is van de raad van bestuur van Softline. Jörg Littmann werd aangesteld als extra managing director.

Volgens Softline komt dit tegemoet aan de wens van de fabrikanten om slechts één contactpersoon in het distributiegebied te hebben.

“Wij realiseren aanzienlijke rationalisatie-effecten en versterken ook onze klantenservice door de afdelingen magazijn en inkoop samen te voegen. Op beide locaties is de verkoopafdeling reeds versterkt. Tegelijkertijd gaat dit gepaard met een verdere kwalificatie op het gebied van licentieverkoop en licentiemanagement”, aldus Markus Kürschner, CEO van Softline AG.

Trade Up Distribution verdrievoudigde het aantal verkoopmedewerkers vrijwel gelijktijdig. Voor Trade Up CEO Guido Wöhrlin-Braaz zijn de nieuwe medewerkers slechts het begin van de personeelsbezetting van de verkoopafdeling. “Het besluit om halverwege het jaar weer actief te worden in de detailhandel heeft geleid tot een positieve reactie van de fabrikanten en tegelijkertijd tot een grotere vraag vanuit de gespecialiseerde handel. Voor ons is het een belangrijke stap naar verdere groei. Met de uitbreiding van de verkoop zetten we nu de koers uit.”