Actebis Peacock wordt distributeur voor 3Dconnexion

De distributeur Actebis Peacock breidt zijn portfolio uit met 3Dconnexion producten. De apparaten maken het mogelijk om met driedimensionale objecten op de computer te werken.

Actebis Peacock breidt zijn portfolio uit met muizen van 3Dconnexion. De fabrikant is een dochteronderneming van Logitech. De SpacePilot, SpaceExplorer en SpaceNavigator apparaten zullen per direct verkrijgbaar zijn bij Actebis Peacock.

Jochen Bless, Business Unit Manager Storage and Components bij Actebis Peacock zegt hierover: “Wij zijn nu al de belangrijkste distributeur in Duitsland voor veel toonaangevende CAD-fabrikanten. Met 3Dxconnexion kunnen wij onze partners geconcentreerde CAD-expertise uit één hand aanbieden.”

Uwe Rechkemmer, Sales Director Central Europe bij 3Dconnexion voegt hieraan toe: “Wij zijn zeer verheugd dat wij Actebis Peacock, een van de toonaangevende IT-distributeurs in Duitsland, hebben kunnen winnen voor de distributie van onze 3D-muizen. Onze producten zijn nu te vinden op meer dan elk tweede 3D-ontwerpwerkstation in Duitsland. Met een sterke partner als Actebis Peackock en zijn goed gepositioneerde distributiepartners willen we de ongekende zegetocht van 3D-muizen voortzetten en nog beter aan de groeiende vraag voldoen.”

De invoerapparaten SpacePilot, SpaceExplorer en SpaceNavigator zijn ontworpen om gebruikers in staat te stellen driedimensionale modellen eenvoudiger en sneller te besturen dan met een standaard muis en toetsenbord. De gebruiker kan 3D-objecten in een vloeiende beweging bewegen, zoomen en roteren.

Volgens de fabrikant ondersteunt de 3Dconnexion-productlijn meer dan 100 populaire 3D-toepassingen, zoals Adobe Photoshop CS3 Extended, Google Earth, Google Sketchup, Autodesk Maya, Autodesk Inventor en SolidWorks.