Pilot, de intelligente vertaler die met uw smartphone werkt. Foto

Pilot is een intelligente headset die ’s werelds meest gebruikte talen direct kan vertalen. Hij kost 249 dollar, iets meer dan 200 euro

Dankzij internationale overeenkomsten is reizen binnen de Europese Unie, maar ook naar andere continenten, veel gemakkelijker dan tien jaar geleden. Het enige probleem is de taal: hoewel Engels de taal van de zakenwereld is geworden, wordt het nog niet door iedereen gesproken.

Wanneer je de wereld rondreist, is het moeilijk om je door alle mensen verstaanbaar te maken, vooral op moeilijke momenten: als je je probleem niet met gebaren kunt uitleggen, moet je iemand vinden die kan vertalen. Bij internationale bijeenkomsten zijn er vertalers die onmiddellijk kunnen omzetten wat er gezegd wordt. Maar het is niet altijd mogelijk om over een dergelijke dienst te beschikken: een Amerikaanse startup heeft een paar oortelefoons ontworpen die in slechts een paar seconden zinnen in de meest gebruikte talen ter wereld kunnen vertalen. Pilot, de naam van het apparaat, is de eerste intelligente instant vertaler.

Hoe Pilot werkt

(Overgenomen van YouTube)

Ogenschijnlijk een klassieke headset om naar muziek te luisteren of met vrienden te praten, verbergt Pilot in werkelijkheid een technologisch hart dat de gebruiker in staat stelt zonder communicatieproblemen met iemand van een andere nationaliteit te praten. Pilot vertaalt onmiddellijk de meest gebruikte talen ter wereld: gebruik gewoon de toepassing ontwikkeld voor smartphones en stel de taal in. De bediening is heel eenvoudig: de headset is uitgerust met een speciale technologie die het mogelijk maakt de taal van de andere persoon te herkennen. Elk woord wordt doorgegeven aan de toepassing, die het onmiddellijk vertaalt in de taal van de gebruiker en het onmiddellijk opnieuw uitzendt. De headsets kunnen ook worden gebruikt tijdens zakelijke bijeenkomsten om de communicatie tussen bedrijven over de hele wereld te vereenvoudigen.

Prijs en releasedatum

Pilot is door de Amerikaanse startup gelanceerd op het crowdfundingplatform Indiegogo en heeft inmiddels meer dan vier miljoen dollar opgehaald. Hij kan rechtstreeks op de website van het bedrijf worden besteld voor 249 dollar, iets meer dan 200 euro. In de verpakking zitten twee hoofdtelefoons, een oplader en drie ooradapters. De twee headsets werken ook afzonderlijk: u kunt één headset uitlenen aan de persoon met wie u praat, zodat ook zij uw spraak zonder problemen kunnen verstaan. De eerste headsets worden in het voorjaar van 2017 verwacht en Pilot zal Engels, Spaans, Frans, Italiaans en Portugees ondersteunen. In de zomer zal de Amerikaanse startup een software-update uitbrengen die ondersteuning zal bieden voor nieuwe talen, waaronder Duits, Russisch en enkele Afrikaanse en Aziatische talen.

Enkele van de video’s in deze sectie zijn afkomstig van het internet, en daarom beoordeeld in het publieke domein. Indien de proefpersonen in deze video’s of de auteurs bezwaar hebben tegen de publicatie ervan, kunt u eenvoudigweg vragen ze te verwijderen door een e-mail te sturen naar: [email protected]. We zullen de video zo snel mogelijk verwijderen.

.