Hoe Facebook-meldingen beheren

Facebook-meldingen kunnen een echte nachtmerrie zijn: hier is hoe je ze kunt uitschakelen en verwijderen op computers en smartphones

Tin. Facebook Notificatie. Tin. Nieuwe Facebook melding. Trilling. Facebook-notificaties zijn er ook op smartphones. Het door Mark Zuckerberg opgerichte sociale netwerk heeft ons leven zeker op veel manieren verbeterd, maar het heeft het ook veel chaotischer gemaakt.

Het constante “Tin, Tin” of trillen van de smartphone telkens als er een Facebook-notificatie binnenkomt, kan een echte nachtmerrie zijn. Vooral als we aan het werk zijn en niet kunnen worden afgeleid door de berichten die we op onze smartphones ontvangen. Weinig mensen weten dat het mogelijk is om de instellingen van Facebook-notificaties te wijzigen, zowel op de computer als op de smartphone, om ze minder dringend te maken. U hoeft geen toepassingen van derden te installeren, u gaat gewoon naar uw profielinstellingen en wijzigt enkele opties. Zo beheert u uw Facebook-meldingen.

Beheer Facebook-meldingen op uw computer

Om de instellingen voor uw Facebook-meldingen op uw computer te wijzigen, gaat u naar uw account en klikt u vervolgens op het superscript in de rechterbovenhoek. Klik in het uitklapmenu op Instellingen en kies de sectie Meldingen in de linkerkolom. Er wordt een pagina geopend met alle verschillende instellingen voor Facebook meldingen. U zult alle opties moeten doornemen om de stress die het sociale netwerk genereert beter te kunnen beheersen. De eerste twee opties hebben betrekking op de geluiden die door meldingen worden gegenereerd. Willen we ze dempen? Dan moeten we de optie Nee zetten op “Een geluid afspelen bij ontvangst van elke melding” en “Een geluid afspelen bij ontvangst van een bericht”. Naast geluiden kunt u ook bepalen welke items in uw meldingenfeed worden getoond: verjaardagen, gebeurtenissen van vandaag, activiteiten van goede vrienden, foto’s en plaatsen waarin we zijn getagd, pagina’s die we beheren en activiteiten in groepen. Voor elk item kunnen we beslissen of we het actief willen houden of deactiveren. Onze suggestie is om onnodige Facebook-meldingen te verwijderen, zoals de meldingen die u herinneren aan verjaardagen of activiteiten van vrienden.

Beheer Facebook-meldingen vanaf uw smartphone

U kunt de meldingen die u ontvangt op de Facebook-app ook vanaf uw smartphone dempen. Om dit te doen moet u de app starten, klikken op het pictogram met drie horizontale lijnen en vervolgens op Notificatie-instellingen. Er wordt een pagina geopend met alle methoden waarmee wij meldingen ontvangen, waarvan er drie zijn op de smartphone: Push, e-mail en SMS (indien wij de dienst hebben geactiveerd). Voor elk type melding (Activiteit over u, Apps, Verjaardagen, enz.) kunt u kiezen met welke methode u ze wilt ontvangen en zo ja, ze volledig deactiveren. Voor de meldingsmethoden (Push, e-mail, SMS) kunnen we ook kiezen of we trilling, LED-melding en geluid willen. Alvorens meldingen volledig uit te schakelen, moeten we overwegen welke echt nuttig zijn en welke we moeten blijven ontvangen om onze account onder controle te houden.