LG V30, er komt geen secundair scherm waarschijnlijk

LG op de nieuwe smartphonereeks schrapt mogelijk twee van de signatuurkenmerken van de lijn: verwijderbare batterij en dubbel scherm

De afgelopen jaren heeft LG om te concurreren met Samsung en andere smartphonebedrijven besloten om elk jaar twee toptelefoons te lanceren. Over het algemeen hebben de twee apparaten vergelijkbare functies, maar verschillende afmetingen.

Na de lancering van de LG G6, is het nu tijd voor de LG V30.

De LG V-serie heeft zich altijd onderscheiden door zijn verwijderbare batterijen en een tweede scherm geplaatst aan de bovenkant van het apparaat. Het is echter mogelijk dat LG afziet van deze laatste functie in de aankomende LG V30. In feite zal de afwezigheid van het dubbele scherm niet veel gebruikers spijt doen krijgen. In het verleden heeft Samsung deze oplossing ook gebruikt om enkele snelle acties op te nemen, vooral in de camera. Dit jaar heeft alleen HTC een smartphone met deze oplossing gepresenteerd. Het is de HTC U Ultra. Een teken dat het dubbele scherm aan de randen of bovenste bezels misschien uit de mode is geraakt in de smartphonewereld.

LG V30 Scherm

Waarom heeft LG besloten om het dubbele scherm uit de V30-serie te halen? Het antwoord wijst op een veelheid van overwegingen. Zoals gezegd zien veel fabrikanten af van deze oplossing. Bovendien zal LG OLED-technologie gebruiken op zijn nieuwe topsmartphones. Dit zijn dezelfde die al te zien zijn in de andere vlaggenschip smartphone van het bedrijf, namelijk de G6. In vergelijking met LCD-schermen is het met OLED niet mogelijk een dubbel scherm met hoge prestaties en gebruiksvriendelijke functies te maken. Bovendien zou het verkleinen van het OLED-scherm de esthetische aantrekkingskracht van het toestel ondermijnen.

Verwisselbare batterij

Het nieuws dat gebruikers wellicht het meest zal schokken, is het mogelijk afstappen van de verwisselbare batterij. De mogelijkheid om delen van de telefoon te verwijderen is altijd een onderscheidend kenmerk geweest van LG smartphones. Maar bij de V30 zou zelfs de verwisselbare batterij kunnen verdwijnen. Het bedrijf is zelfs van plan draadloos opladen in zijn nieuwe telefoons op te nemen. Andere kenmerken zijn een Qualcomm Snapdragon 835-processor, ondersteund door 4 GB RAM en 64 GB opslagruimte.