GoDaddy lanceert als merk in Duitsland

De hostinggigant GoDaddy brengt nu in Duitsland aanbiedingen onder eigen merk op de markt. De doelgroep hiervoor zijn kleine ondernemingen. Het Amerikaanse concern is sinds vorig jaar eigenaar van de providers Host Europe en Domainfactory.

GoDaddy gaat van start in Duitsland. Het Amerikaanse concern, dat in het voorjaar van 2017 de Brits-Duitse Host Europe Group (HEG) voor 1,7 miljard euro overnam, begint hostingproducten onder eigen merk te verkopen. De doelgroep van het aanbod zijn zelfstandigen en kleine ondernemingen, wier behoeften centraal staan in de dienstverlening aan de klant. Patrick Pulvermüller, voormalig CEO van HEG, is in zijn functie als hoofd van GoDaddy EMEA ook verantwoordelijk voor de Duitse activiteiten.

Het portfolio van de provider omvat domeinen, websites, hostingdiensten en productiviteitstools. GoDaddy’s claim is om het “gemakkelijk en betaalbaar” te maken voor kleine bedrijven om een professionele webaanwezigheid op te zetten. Zelfs technische leken zouden in staat moeten zijn om binnen een uur een mobiel geoptimaliseerde online aanwezigheid te creëren. De provider heeft de websitebouwkit ontworpen volgens het “mobile first”-principe, zodat de tools ook op een smartphone of tablet kunnen worden bediend.

Differentiating feature support

Daarnaast heeft GoDaddy een supportteam geïnstalleerd dat permanent als contactpersoon voor klanten beschikbaar is. Het type en de omvang van de technische ondersteuning is een belangrijk onderscheid met de twee aanbieders Host Europe en Domainfactory, die sinds de overname door HEG deel uitmaken van de groep. Host Europe positioneert zichzelf als een merk voor web professionals die weinig tot geen ondersteuning nodig hebben. Domainfactory is gericht op commerciële eindklanten en resellers die rekenen op een hoger niveau van ondersteuning. GoDaddy’s service is ontworpen om zelfs klanten met weinig technische kennis in staat te stellen een aanwezigheid op het web te hebben.

In Duitsland in het bijzonder, ziet GoDaddy een speciale behoefte aan eenvoudig te gebruiken hosting aanbiedingen. De provider verwijst naar studies van het Federaal Bureau voor de Statistiek, volgens welke 31 procent van de micro-ondernemingen geen website heeft. In totaal zijn dat ongeveer 1,8 miljoen bedrijven. Bovendien starten volgens het kantoor elk jaar meer dan 500.000 mensen een bedrijf en hebben zij een internetaanwezigheid nodig.

Driemerkenstrategie

“Ons doel is om het bedrijfsmerk GoDaddy marktleider in Europa te maken en tegelijkertijd de merken Host Europe en Domainfactory verder uit te breiden”, legt EMEA-baas Pulvermüller uit. Voor GoDaddy’s doelgroep, bedrijven met minder dan negen werknemers, ligt de nadruk op gebruiksvriendelijkheid, gespecialiseerde klantenzorg en een motiverende aanpak. Host Europe richt zich tot professionals met een triade van prestaties, veiligheid en uitgebreide SLA’s. Domainfactory richt zich op kleine en middelgrote bedrijven en resellers met persoonlijke klantenservice en betrouwbare diensten.

GoDaddy beschrijft zichzelf als ’s werelds grootste hostingprovider voor kleine bedrijven. Volgens het rapport bedient de provider meer dan 17 miljoen klanten in meer dan 100 landen. Met bijna 73 miljoen domeinen in beheer is de groep ook de grootste domeinregistrar ter wereld. De Duitse tak is gevestigd in Keulen.