Klaar voor de cloud met Mitels nieuwe partnerprogramma

Voor Mitel is het niet de vraag of, maar wanneer de cloud de toekomst van het kanaal beslissend zal bepalen. Met zijn nieuwe partnerprogramma wil de fabrikant van communicatieoplossingen het zijn partners makkelijker maken om de cloud in te stappen.

Na een pilotfase eind 2017, wordt het nieuwe “Global Partner Programme” van Mitel in april gelanceerd. Het vorige partnerprogramma werd sterk vereenvoudigd en onderging consolidaties. Daarnaast is het partnerprogramma van cloud-specialist ShoreTel, dat Mitel in juli vorig jaar overnam, bij de ontwikkeling geraadpleegd om met het nieuwe partnerprogramma tot een optimale cloud-strategie te kunnen komen.

Ondanks de wereldwijde uitrol wil Mitel de eigenheid van de landen niet uit het oog verliezen. So wird jedes Land eine Anpassung an die individuellen Anforderungen erhalten.

Das Programm basiert auf vier Eckpfeilern:

  • Einfachheit: Es besteht aus drei Zertifizierungs-Level, mit jeweils unterschiedlichen Anforderungen und Vorteilen für Partner.
  • Flexibilität: Das punktbasierte System misst sowohl die Cloud- als auch die Onsite-Leistungen der Partner.
  • Geschwindigkeit: Durch Wachstumsanreize sollen die Leistungen der Partner optimiert werden, um zu besseren Kundenresultaten zu führen.
  • Partnerschaft: Mitel möchte sein Trainingsangebot erhöhen und zudem durch einen neuen Ansatz zur Verteilung von Marketingmitteln, auf der Grundlage von gegenseitig vereinbarten Geschäfts- und Marketingplänen, seine Partner stärken.

Drei Zertifizierungs-Level

Mitel-Partner können sich ab April als Authorized-, Gold- oder Platin-Partner zertifizieren. Afhankelijk van het niveau ontvangt de reseller marketinggelden, marketingspecifieke en technische ondersteuning, dealregistratie en deelname aan het demoprogramma,

Samenwerking met Distributie

Mitel blijft zich richten op een nauwe samenwerking met zijn distributeurs. In dit verband biedt de onderneming geselecteerde distributeurs een grotere voorraad, het aanbieden van speciale aanbiedingen en ondersteunende diensten, het beheer van certificeringen en gebruikersopleidingen, alsmede technische ondersteuning en diensten.