De nieuwe baas van Paypal is Arnulf Keese

De nieuwe baas van Paypal is natuurkundige. Arnulf Keese neemt het roer over bij Paypal Deutschland GmbH, als opvolger van Gregor Bieler, die niet langer werkzaam zal zijn in de elektronische betalingssector.

Gregor Bieler, die sinds de zomer van 2009 op de stoel van de baas zat, verlaat het bedrijf “op eigen verzoek en onder de beste voorwaarden”, kondigt Paypal aan. Hij wil een uitdaging buiten de betalingssector aangaan.

Arnulf Keese is binnen het bedrijf aangeworven als zijn opvolger. De manager werkt sinds 2006 bij het bedrijf en was eerder verantwoordelijk voor de afdeling zakelijke klanten van de bank in Duitstalige landen. “Ik kijk erg uit naar deze taak,” zei Keese. “Wij zijn de drijvende kracht achter de verandering in betalingsgedrag en de verschuiving van offline naar online betalingen. Ik durf zelfs te stellen dat wij de digitale portemonnee worden.”

De 43-jarige begon zijn carrière als lid van de raad van bestuur van AOL Deutschland GmbH voordat hij in 2002 in dienst trad bij QXL Ricardo als bestuurslid en algemeen directeur. Daarna was hij vier jaar lang directeur bij Star Finanz GmbH. Voor hij bij Paypal kwam, was Keese Managing Director van Giropay GmbH.