Avnet koopt Magirus

Een andere spectaculaire fusie in het Duitse distributielandschap is aanstaande: Avnet wil Magirus overnemen.

De Amerikaanse value added distributeur (VAD) Avnet wil de in Stuttgart gevestigde VAD Magirus overnemen. Als alles volgens plan verloopt, zou de deal in oktober rond moeten zijn. Details over de overnameprijs werden niet openbaar gemaakt.

Beide bedrijven zijn sterk aanwezig in Europa. Magirus verkoopt producten van onder meer Cisco, VMware en EMC. Het bedrijf had vorig jaar een omzet van ongeveer 530 miljoen dollar en zal worden geïntegreerd in de EMEA-activiteiten van Avnet Technology Solutions. De overname vormt een aanvulling op het productaanbod van het Duitse Avnet, dat voorheen noch VMware, noch EMC of Cisco in zijn portfolio had.

“De overname van Magirus is bedoeld om onze concurrentiepositie in Europa en het Midden-Oosten te versterken”, legt Avnet-voorzitter Phil Gallegher uit. “Magirus was in staat zijn inkomsten in het fiscale jaar met 20 procent te verhogen.”

De in Phoenix gevestigde groep verwacht dat de overname vrij snel effect zal hebben op de winstgevendheid. Het is de bedoeling dit in de komende twee jaar met 12,5 procent te verhogen.