Systeam intensiveert samenwerkingsverbanden

Op de huisbeurs Inform 2011, die dit jaar in Bamberg plaatsvond, intensiveerde de distributeur Systeam uit Ebensfeld zijn contacten met printerfabrikanten en presenteerde voor het eerst het printconcept “Sysmps” aan de vakhandel.

De huisbeurs Inform2011, waarvoor de distributeur Systeam zijn partners uit de vakhandel uitnodigde, was het platform voor innovaties op printgebied. Een van de beurshoogtepunten was het drukkerijconcept Sysmps, dat volgens Systeam een automatisch, fabrikantonafhankelijk verbruiksmateriaalbeheersysteem voor de vakhandel is. Bovendien werden de zakelijke relaties met de print- en outputspecialisten Brother, Kyocera en Xerox op de interne tentoonstelling versterkt en verdiept.

Sysmps is bedoeld om gespecialiseerde dealers te helpen een nauwere klantenbinding te bereiken door middel van meer transparantie en de fabrikantonafhankelijke levering van verbruiksartikelen rechtstreeks aan de consument. Met behulp van een softwareprogramma kunnen bijvoorbeeld bestaande materieelvloten worden uitgelezen en in het concept worden geïntegreerd. Sysmps integreert bewaking op afstand van het tonerniveau en geautomatiseerde bestelling van verbruiksartikelen via de distributeur. Een concept voor onderhoud en service is gepland en zal zo snel mogelijk volgen, aldus Systeam.

Systeam veredeld

Tijdens de in-house tentoonstelling heeft Kyocera Systeam GmbH de distributiestatus “Solutions” toegekend, die in Duitsland nog niet eerder was toegekend. Hierdoor krijgt de sector van de oplossingen in de toekomst meer gewicht en kan de distributeur geïnteresseerde gespecialiseerde dealers naast hardware, verbruiksartikelen en reserveonderdelen ook de MDS-modules van Kyocera aanbieden.

Brother en Xerox hebben Systeam aangewezen als geautoriseerd distributeur. In het geval van Xerox geeft deze titel het recht zijn huidige 35-plus desktop printing produkten te distribueren. Dit is bedoeld om het marktaandeel van apparaten uit de Phaser-, Colorqube- en Workcentre-series te vergroten en om nieuwe partners aan te trekken. De huidige goedkeuring van Brother is een garantie dat Systeam uitsluitend met originele Brother-producten werkt. Dit moet niet alleen ten goede komen aan partners bij projecten en speciale promoties, maar ook zorgen voor een hoge beschikbaarheid van goederen en breedte van het productassortiment.