DIY CRM van Adito

Customer relationship management oplossingen van Adito zijn zeer maatwerk. Een van de redenen hiervoor is het denken in edities en modellen. Nu zijn ze op zoek naar meer partners.

In het rustige stadje Geisenhausen bij Landshut in Neder-Beieren concurreren 64 medewerkers van CRM-fabrikant Adito met branchezwaargewichten als SAP, Salesforce of Microsoft. Technisch gezien verschilt de aanpak van Adito enigszins van de wijdverbreide aanpak, waarbij het kernproduct in feite een eigen ontwikkelingsomgeving is en de software dus op de bedrijfsprocessen van de klanten moet worden afgestemd.

Tobias Mirwald, hoofd projectplanning en lid van de raad van bestuur bij Adito

Tobias Mirwald, hoofd projectplanning en lid van de raad van bestuur bij Adito

Tobias Mirwald, hoofd projectplanning en lid van de raad van bestuur bij Adito formuleert de aanpak als volgt: “Maatwerk is de centrale waardecreatie voor partners met ons product.”

Het Adito universum

De genoemde omgevingen – bij Adito “edities” genoemd – zijn snel uitwisselbaar en updatebaar. Daaruit worden aangepaste modellen – van knopen tot maskers – ontwikkeld. Als een editie qua licentie wordt bijgewerkt of geüpgraded, blijven de modellen daarop draaien. Deze op de ontwikkelomgeving gebaseerde aanpak heeft voordelen voor partners die hun geld willen verdienen in het Adito CRM universum.

Ze kunnen bijvoorbeeld modellen maken vanaf een gratis versie en eenvoudig “meegroeien” met de klant die de licenties aanvult via het voertuig van de gebruikte edities.

Pas in 2006 werd de bedrijfszetel van ADITO grondig uitgebreid. Vanwege de sterke groei van het personeelsbestand staat een nieuw gebouw echter al in de planning.

Edities en modules

Mirwald legt uit: “Afhankelijk van de editie is Adito CRM gratis, valt het in de betalende Small Business Edition voor 6 tot 25 gebruikers of in de Enterprise Edition voor 25 gebruikers of meer. In het vrije gedeelte kiezen wij voor een open-source benadering, waarbij commerciële gebruikers ook hun bedrijfs- of sectorspecifieke modellen kunnen opzetten en commercieel op de markt kunnen brengen. Als er dan meer dan zes gebruikers in een bedrijf gebruik maken van ons CRM, moet de betaalde editie erachter draaien, net als bij de enterprise-versie voor gebruik in scenario’s met meer dan 25 gebruikers.” Adito doet ook projecten met meer dan 25 licenties in de “Enterprise Edition” zelf, d.w.z. niet alleen via partners. Het is echter niet verplicht, wat betekent dat partners ook grotere projecten in de Enterprise Edition kunnen aanpakken.

MIT-licentie

Voor wat betreft de bescherming van het intellectuele eigendom van partners die modellen ontwikkelen, wordt de volgende aanpak gehanteerd: “We gebruiken de MIT-licentie, waarbij de modellen beschikbaar zijn voor onze partners om aan te passen en te verkopen – en beschermd zijn – terwijl tegelijkertijd de edities het intellectuele eigendom van Adito blijven. Vanaf de Small Business Edition – dus vanaf de betaalde versie – is het product op maat voor de klant of een branche beschermd voor de partner.”

Praktijkvoorbeeld

Aanvullende informatie

Samenwerking universiteiten: IT-specialisten voor Geisenhausen

“Wij werken samen met de Hogeschool van Landshut, bijvoorbeeld door docenten van ons bedrijf daar cursussen te laten geven. Wij hebben ook ondersteuningsprogramma’s voor studenten met betaalde stages en latere banen na het afstuderen. We hebben het erg goed gedaan met dit concept, hoeven niet te verhuizen naar het IT-bolwerk München en hebben nog steeds hooggekwalificeerde en vooral loyale medewerkers.”

Implementatie en maatwerk

Nu wil Adito zich gaan richten op indirecte verkoop en is het op zoek naar meer partners. Aangezien implementatie en maatwerk een grote rol spelen in de CRM business met Adito, is een zekere technische bekwaamheid een basisvereiste.