Back-up met snel disaster recovery

Storagecraft brengt de back-up- en disaster recovery-oplossing Shadowprotect 5 in vier varianten op de markt. De nieuwe versie ondersteunt Windows Server 2012 en Windows 8 en wordt naar verluidt gekenmerkt door hoge prestaties.

Ook al lijken moderne beveiligingsoplossingen zeer geavanceerd: omdat bedreigingen en soorten gegevensdiefstal zich blijven ontwikkelen, moeten bedrijven op elk moment systeemstoringen en gegevensverlies verwachten. Back-up- en noodhersteloplossingen zijn als het ware de laatste verdedigingslinie in een alomvattende IT-beveiligingsstrategie. Storagecraft introduceert hiervoor Shadowprotect 5, een meerdelige oplossing die ontworpen is om een snelle en bijzonder betrouwbare gegevensback-up, systeemherstel en systeemmigratie mogelijk te maken.

Om ervoor te zorgen dat de bedrijfsactiviteiten zonder veel vertraging kunnen worden hervat in geval van gegevensverlies, maakt Shadowprotect 5 een permanente back-up van de gegevens. Dankzij de nieuw ontwikkelde Imageready- en Virtualboot-technologieën kunnen bedrijven terugvallen op volledig consistente back-ups, aldus de fabrikant. De oplossing bestaat in de varianten “Server”, “Small Business Server”, “Desktop” en “Virtual”. Deze ondersteunen de huidige besturingssystemen Windows Server 2012, Windows 8 en alle gangbare oudere versies van Microsoft. De virtuele variant werkt in de omgevingen van VMware ESXi, Hyper-V, Citrix XEN en Redhat KVM.

De servervarianten maken back-ups van complete servers, inclusief besturingssysteem, databases, toepassingen en configuraties, evenals van alle opgeslagen informatie. De gegevens kunnen ook worden gerepliceerd naar andere hardware of virtuele omgevingen. Naast het uitvoeren van commando’s of scripts zoals Checkdisc, maakt Shadowprotect het herstel van afzonderlijke bestanden en mappen mogelijk. Met de Virtualboot-technologie kan in een paar minuten een failover-systeem als VM worden gestart of een virtuele stand-by-server worden gecreëerd.

De twee technologieën komen ook van pas op stationaire en mobiele clients. De Shadowprotect Desktop-versie werkt op de achtergrond en heeft volgens de fabrikant dus geen invloed op de lopende computeractiviteiten. Hardware Independent Restore (HIR) ondersteunt bovendien de migratie naar nieuwe IT-hardware.

Shadowprotect 5 is per direct beschikbaar. De fabrikant zal op verzoek prijzen verstrekken. □