Distivertracts week 49

Bizzons, Deepcool, Ecom, Excito HP-SPS, Inoxision, Krämer Automotive, Lancom, Milestone AV en Blackberry-fabrikant Research in Motion (RIM) hebben hun distributienetwerk uitgebreid.

Systeam is de nieuwe officiële distributeur van Inoxision. De distributeur breidt zo zijn gamma producten op het gebied van documentbeheer en archivering verder uit. De Oberfranse fabrikant Inoxision biedt voor talrijke doeleinden een passende oplossing, van de single-user versie “Inoxision Archive Start” tot “Archive Enterprise”, met aanvullende modules zoals volautomatische mail archivering en workflow server. De dealerpakketten omvatten naast een dealerversie ook een verkoopversie van het betrokken product en een intensieve opleiding voor de werknemers. Na aankoop van een van de twee pakketten en voltooiing van de opleiding wordt de dealer op de website van de fabrikant vermeld als partner van een bedrijf of onderneming. Alle producten zijn ook verkrijgbaar als jaarlijkse licenties.

Nieuw bij Comline: Bizzons en Excito

Apple-distributeur Comline biedt nu de taalonderwijsprogramma’s van de Oostenrijkse softwarefabrikant Bizzons aan. De taalcursussen zijn ontwikkeld volgens de breinvriendelijke methode van managementtrainer Vera Birkenbihl. De Bizzons leersoftware is beschikbaar voor Mac en PC. Er zijn verschillende cursussen, afhankelijk van het leerdoel.

Daarnaast distribueert Comline nu ook de Server B3-lijn van het Zweedse merk Excito. De ruimtebesparende netwerkopslag is ontworpen voor gebruik in kleine en middelgrote kantoren en als thuisserver. Hij kan dienen als bestands-, afdruk- en e-mailserver. Bovendien kan hij worden gebruikt als mediastreamer dankzij de geïntegreerde muziekspeler, fotoalbum, iTunes-server, Logitech Squeezebox-server en UPnP-server. Last but not least is het een backup- en webserver met Apache, MySQL en PHP, en een downloadmanager voor PC-onafhankelijke torrent-, HTTP- en FTP-downloads. De B3 is verkrijgbaar met en zonder WLAN.

Ingram Micro levert volledige Blackberry-reeks en PLC-producten van HP

Ingram Micro breidt zijn portfolio in de TC- en mobiliteitssector uit en biedt resellers in heel Europa nu de volledige Blackberry-reeks van RIM aan. Resellers kunnen de smartphones, accessoires en software en de bijbehorende technische ondersteuning via Ingram Micro verkrijgen.

Tegelijkertijd heeft HP Ingram Micro aangesteld als pan-Europese distributeur voor Specialty Printing Systems (SPS). HP-SPS geeft de thermische inkjettechnologie in licentie aan OEM-partners. Dit betekent dat de broadliner nu ook kan voldoen aan verzoeken van industriële partners in dit segment. De overeenkomst heeft betrekking op HP Versatile Black, Fast Dry Black, Spot Color Red en Blue, evenals HP Black Inkjet Bulk Ink en HP’s nieuwe Durable Black Ink.

COS krijgt de status van Lancom-distributeur

Kort voor het einde van het jaar heeft Lancom COS Distribution aangesteld als officiële sub-distributeur. Dit betekent dat alle netwerkoplossingen van Lancom nu bij de in Linden gevestigde distributeur zijn opgenomen. Het portfolio omvat producten voor toegang op afstand en netwerken op locatie op basis van virtuele particuliere netwerken (VPN), evenals draadloze netwerken (wireless LAN).

Ecom werkt samen met Synaxon

Synaxon-partners hebben nu toegang tot het volledige distributieportfolio van Ecom. Geïnteresseerde wederverkopers kunnen ook informeren naar de respectievelijke beschikbaarheid en prijzen en bestellen via het onlineplatform Egis. Daarnaast zijn er ook contactpersonen rechtstreeks bij Ecom beschikbaar om telefonisch vragen te beantwoorden.

Muurbeugels van Milestone AV nu bij Tech Data

Tech Data breidt zijn assortiment in de audio-video-sector verder uit met het merk Chief IC. De fabrikant van deze lijn is Milestone AV Technologies. De Chief IC-reeks omvat wand- en plafondbeugels voor flatscreens en projectoren. De volledig beweegbare steunen (Centris) kunnen met een vingertip worden gekanteld. De monitor kan 360 graden worden gedraaid en is in hoogte verstelbaar.

Krämer Automotive-producten nu bij Eno

De in Noord-Hoorn gevestigde telecommunicatiedistributeur Eno heeft zijn productportfolio op het gebied van navigatie uitgebreid met de producten van Krämer Automotive. De fabrikant biedt hardware en software voor individuele oplossingen op het gebied van wagenparkbeheer, speciale of gemeentelijke voertuigen. In het begin van de samenwerking zijn er 1-DIN-navigatieapparaten voor auto’s en vrachtwagens. Krämer staat in de markt bekend om de ontwikkeling van infotainmentsystemen voor de bestuurder voor de aftermarket.

Wave neemt Deepcool aan boord

Specialistische Wave-partners kunnen geselecteerde producten van de Chinese koelfabrikant Deepcool nu exclusief aanschaffen bij de distributeur in Linden. Wave biedt aanvankelijk koelers aan voor onder meer grafische kaarten, harde schijven en chipsets voor moederborden. De distributeur concentreert zich op CPU-koeling: een breed gamma tower- en top-blower koelers is beschikbaar voor alle huidige sockets. De vlaggenschipmodellen van de fabrikant zijn “Ice Warrior” en “Killer Whale Premium”.