Netgo koopt CSM MeinSystemhaus

Het in Borken gevestigde systeemhuis Netgo neemt zijn concurrent CSM uit Warendorf over. De onderneming, die haar personeelsbestand sinds de herfst van vorig jaar met 250 tot 600 personen heeft uitgebreid, zet daarmee haar versnelde groeikoers voort.

De shopping spree gaat verder: Netgo neemt een andere concurrent over, CSM MeinSystemhaus, nadat het concern met hoofdkantoor in Borken, Westfalen, pas in juli van dit jaar de twee Berlijnse dienstverleners Commehr en Workbees overnam. Deze keer versterkt Netgo zich vooral in de binnenlandse regio. Naast het hoofdkantoor in Warendorf heeft CSM nog meer vestigingen in Westfalen (Bad Salzuflen, Lüdenscheid, Rheda-Wiedenbrück, Siegen, Unna) en Hessen (Butzbach, Mittenaar).

Het middelgrote systeemhuis, dat in 1977 werd opgericht en waarvan de afkorting staat voor Computer Systeme Müller, is voortdurend gegroeid door uitbreiding van zijn dienstenpakket en door overnames. Er werken momenteel ongeveer 150 mensen. CSM ziet zichzelf als een full-service provider, met een focus op Datev-compliant oplossingen voor belastingadviseurs. De verkoper is Martin Müller, die het bedrijf tot nu toe heeft geleid en aan boord blijft als algemeen directeur.

Investeerder achter

De overname brengt de Netgo Group op bijna 600 werknemers op 29 locaties in Duitsland en Nederland. Dit betekent dat de IT-specialist nu “een one-stop-shop systeemhuis is waar je bijna niet omheen kunt”, benadrukt Benedikt Kisner, managing director en mede-oprichter van het bedrijf. De Nederlandse investeerder Waterland is sinds oktober 2019 aandeelhouder in Netgo. De bijkomende aandeelhouder verschaft de groep vers kapitaal voor overnames waarmee zij haar groei kan doorzetten. Sindsdien hebben Kisner en zijn zakenpartner Patrick Kruse vijf bedrijven overgenomen, waardoor het aantal werknemers met ongeveer 250 en het aantal vestigingen met 12 is toegenomen.