6 gratis programma’s om cd’s en dvd’s te branden

Hier is een snelle gids voor het kiezen van het beste gratis programma om cd’s en dvd’s te branden op basis van het besturingssysteem van uw computer

Zijn cd’s en dvd’s verouderde technologieën? Het is moeilijk toe te geven, maar het antwoord is ja. Deze opslagmethoden zijn ook vatbaarder voor bederf dan andere. Toch blijft hun aantrekkingskracht in sommige gebieden groot. Laten we eens kijken welke programma’s je gratis kunt gebruiken om CD’s en DVD’s te branden.

Laten we beginnen met een paar premissen, de meeste programma’s op deze lijst zijn eenvoudig te downloaden en te installeren op je computer en zeer intuïtief te gebruiken bij het branden. Dus zelfs als je niet veel expertise hebt op dit gebied, geen paniek. Iedereen, ook mensen zonder specialistische kennis, kan een CD of DVD branden. De gewenning aan het niet meer gebruiken van CD’s kan er echter toe leiden dat u USB-sticks of externe harde schijven gaat gebruiken. Handigere en veiligere oplossingen op dit moment.

CDBurnerXP

CDBurner XP is een alternatief voor Nero en andere betaalde software voor Windows. Het kan gratis perfecte kopieën maken van verschillende CD formaten, inclusief DVD’s natuurlijk. Om het te downloaden, gaat u naar de officiële website van de software en kiest u de 64-bit of 32-bit versie, afhankelijk van uw besturingssysteem. Zodra de installatie is voltooid, hoeft u alleen nog maar te beginnen met branden. Zoals gezegd, dit is een uiterst eenvoudig proces. Allereerst kiezen we wat we willen branden, een audio CD, een DVD of een data disc. Zodra u uw keuze hebt gemaakt, gaat u naar Bestaande compilatie branden  (het diskette-icoon met het groene vinkje in de linkerbovenhoek) om te beginnen met het branden van de CD. En dat is het. Makkelijk, nietwaar?

ImgBurn

ImgBrun is een gratis brandprogramma voor Windows. Ook hiermee kunt u een eenvoudige CD of een DVD maken. Allereerst gaan we, zoals altijd, naar de officiële website van de app en downloaden de nieuwste versie. De installatie wordt begeleid en is daarom zeer eenvoudig uit te voeren. Dan starten we het programma en beginnen we onze keuzes te maken. Als we, bijvoorbeeld, een DVD moeten branden, gaan we naar Een beeld branden. De optie Diskimage maken wordt gebruikt om een ISO-image te maken van een diskette die in de computer is geplaatst. Tenslotte wordt de rubriek Branden van bestanden en mappen gebruikt om dataschijven te maken. Op dit punt hoeven we alleen nog maar het proces te bevestigen en te wachten tot het branden is voltooid.

InfraRecorder

InfraRecorder is een zeer bekende software voor branden. De reden? Eenvoudig, het is beschikbaar in bijna elke taal, inclusief Italiaans, en is compatibel met elke versie van Windows. Met deze software kunt u data CD’s en DVD’s, audio en video discs branden, een image schrijven (ISO, BIN en CUE). Maar u kunt ook direct een CD kopiëren.

Burn4Free

Dit is ook een prima oplossing voor het branden van CD’s en DVD’s. Het systeem is zeer eenvoudig te gebruiken:

Burn4Free

Als het programma eenmaal is geïnstalleerd, kiest u het formaat type, specifiek Video voor DVD’s, en start dan het brandproces. Burn4Free is een van de weinige gratis programma’s die standaard Italiaans ondersteunt. Wees echter voorzichtig, want tijdens de installatie en het gebruik zullen verschillende advertenties verschijnen. Ze zijn niet kwaadaardig, ze dienen ter ondersteuning van het programma, maar bij het downloaden moeten we in ieder geval het vinkje weghalen bij de promotieprogramma’s die met de software geïnstalleerd zouden worden.

Burn

Gelijkaardig aan de software die we al gezien hebben is Burn, alleen is deze dienst al enkele jaren beschikbaar voor MacOS-gebruikers. Burn is zeer nuttig voor het maken van exacte kopieën van CD’s die in de PC zijn geplaatst en maakt ook het branden van DVD’s mogelijk. Nadat u de software van internet hebt gedownload, opent u het programma en kiest u het type formaat dat u interesseert uit Data, Audio, Video (dit laatste voor het kopiëren van CD’s/DVD’s).

Simply Burns

Laten we afsluiten met wat door velen wordt omschreven als het goedkope alternatief voor branden op de Mac, namelijk Simply Burns. Deze software is zeer populair dankzij de eenvoudige en intuïtieve interface die zelfs de minder ervaren gebruiker helpt bij het branden van een CD of DVD. Dus als je een Mac hebt en niet te veel tijd wilt verspillen aan het branden van een CD, is Simply Burns een van de beste keuzes.