Baramundi wil “gewoon meer bereiken” met nieuwe oplossingen

Baramundi’s hybride evenement “come2gether” vond plaats op 28 oktober 2021. Sales managers en technische experts presenteerden uitbreidingen van de Management Suite. Daartoe behoren het Ticketing System, het Management Center en de app bCenter.

Wat deed Lars Lippert op het podium met de oude deken van zijn tante? De technisch directeur van Baramundi begon zijn keynote van het hybride netwerkevenement “come2gether” met een anekdote van een koffietrip: verkopers die in een café dekbedden wilden verkopen, vertelden de senioren over bedwantsen die in bedden en beddengoed leven en zich met bloed voeden. Zij probeerden de koopbeslissing van de potentiële klanten te beïnvloeden door middel van angst.

Dit is echter niet de manier waarop de Augsburgse softwarefabrikant wil verkopen. Om verandering in IT-beveiliging teweeg te brengen, moeten bedrijven positieve ervaringen en toegevoegde waarde creëren in plaats van alleen maar op bedreigingen te wijzen en angst aan te wakkeren. “Onze eis is niet om u alleen maar alles te laten zien wat technisch mogelijk is. Wij willen u eerder laten zien wat u moet doen voor IT-beveiliging. Omdat het een voordeel oplevert,” zegt Lippert.

Hij en zijn team presenteerden dit voordeel op 28 oktober in Augsburg.

Een groot onderwerp voor de fabrikant is software asset management. Want: als bedrijven hun activa vastleggen, kunnen zij de risico’s beheersen. Wanneer de software is uitgerold, is het een kwestie van het beheer van de updates. Volgens Lippert is het vooral belangrijk om de gebruikers te ontlasten. “Omdat iedereen die in de IT zit weet dat je gebombardeerd wordt met verzoeken. Dat is te veel. Als we beheerders meer opties geven, ontlasten we ze.”

Als onderdeel van de uitbreiding van de Baramundi Management Suite (BMS) presenteerden Armin Leinfelder, Director Product Management, en Felix Zech, Senior Presales Consultant, nieuwe oplossingen.

Baramundi Management Suite 2021 R1+R2

Als een cloudgebaseerde tool helpt het Ticketing System gebruikersverzoeken te organiseren en te volgen. Functies en functionaliteiten zijn onder andere geautomatiseerde vraagoplossingen, rapportage, vooraf gebouwde workflowsjablonen, service level management en e-mailintegratie.

Argus Cockpit is ook ontworpen om de druk op beheerders wat te verlichten. In de nieuwe versie van het BMS biedt de oplossing een duidelijke weergave van relevante gegevens van de eindapparatuur in de IT-omgeving. U kunt bijvoorbeeld zien of er eindapparaten zijn die niet zijn versleuteld met BitLocker.

Een ander hoogtepunt is de bCenter-app. Hiermee kunnen beheerders hun endpoints beheren met een smartphone of tablet. De app kan gratis worden gedownload in de respectievelijke stores voor zowel Android als iOS.

Het Baramundi-team presenteerde ook extensies voor het Management Centre, Windows Autopilot, IEM Inplace, OT & Network Devices, Defender Anti Virus, Active Directory Sync en de self-service oplossing Kiosk.

Het evenement werd afgerond met presentaties door de experts over onderwerpen als productie in een netwerk, de inschrijving van Windows Autopilot in het thuiskantoor en Mac-beheer.

.