Host Europe: De cloud wordt complexer

Met het groeiende aantal cloud-aanbiedingen worden de behoeften van gebruikers complexer. Claus Boyens, Managing Director bij Host Europe, wil hierop inspelen met klantgerichte consulting.

ITB: Welke trends en ontwikkelingen zullen volgens u het IT-jaar 2016 vormgeven?

Boyens: De complexiteit in de cloud neemt toe. Enerzijds worden de behoeften van de ondernemingen steeds complexer. Anderzijds is er een overvloed aan hulpmiddelen en toepassingen in de cloud voor zeer uiteenlopende problemen, die zijn uitgerust met een veelheid aan functies. Het is voor IT-besluitvormers niet altijd gemakkelijk om bij te houden welke toepassingen het best in hun behoeften voorzien en op lange termijn in bestaande infrastructuren kunnen worden geïntegreerd. Vooral voor kleine en middelgrote bedrijven nemen de uitdagingen toe om bedrijfskritische webapplicaties op te zetten en veilig te laten functioneren.

ITB: Hoe gaan u en uw bedrijf hier concreet op inspelen?

Boyens: Om de complexiteit voor klanten te verminderen, blijft Host Europe vertrouwen op uitstekende consultancy die sterk gericht is op de voordelen voor de klant en ook advies geeft over onderwerpen die weinig te maken hebben met het productportfolio dat wij exploiteren. Daarom is, naast de uitbreiding van ons productlandschap, de verdere kwalificatie van onze medewerkers onze topprioriteit.