Hoe kom ik te weten wie mijn Instagram profiel heeft bekeken

Wil je weten wie jouw Instagram profiel bekijkt? Ontdek de trucs om te weten wie je volgt, je Stories bekijkt en interactie heeft met je posts

Stek je hand op als ook jij graag wilt weten wie je Instagram-profiel bezoekt. Deze informatie is zo begeerd, dat velen hun ziel aan de duivel zouden verkopen om het te krijgen. Gelukkig is dat niet nodig. We hebben twee nieuwtjes voor u, een goed en een slecht.

In de eerste plaats moet u weten dat er geen functie of app bestaat waarmee u een volledige lijst kunt krijgen van alle gebruikers die u volgt. Er zijn echter een paar trucs waarmee je kunt achterhalen welke mensen je Instagram-profiel bespioneren. Hoewel je niet precies weet wie je in de gaten houdt, kun je wel een goed beeld krijgen van alle gebruikers die je volgen, die regelmatig je profiel openen en door je foto’s scrollen en er interactie mee hebben.

Instagram Insight: hoe u dit kunt gebruiken om erachter te komen wie u volgt

Het eerste hulpmiddel dat u helpt te begrijpen wie uw profiel bekijkt, wordt rechtstreeks door Instagram aangeboden. Het heet Insight, de geavanceerde statistieken die alleen beschikbaar zijn voor mensen met een bedrijfsaccount. Maak je geen zorgen: je hoeft niets te betalen en je kunt ze eenvoudig activeren door in de instellingen van de app te rommelen.

Open de app, ga naar je profiel door rechtsonder op het pictogram met de halve borst te klikken en tik vanaf daar rechtsboven op het menu (gemarkeerd door het bekende pictogram met drie horizontale lijnen). In het nieuwe scherm, klik op Instellingen, het laatste item onderaan. Onder Accounts vindt u “Een bedrijfsaccount aanmaken”. Klik erop, kies Een bestaand account omzetten en volg de stappen die Instagram voorschrijft (u wordt bijvoorbeeld gevraagd om een Facebook-pagina te koppelen) en voltooi de operatie. Zodra je je Instagram-profiel hebt omgezet van privé naar zakelijk, krijg je toegang tot Insight. Dit zijn statistieken over wie je profiel bezoekt: percentage mannen en vrouwen, geolocatie, leeftijd, uitgevoerde acties enz.

Om Instagram-statistieken te bekijken, moet je naar Profiel gaan, op het menupictogram klikken en daar op Statistische gegevens tikken. Onder Activiteit zie je de acties die bezoekers van je profiel uitvoeren; onder Inhoud worden statistieken getoond voor individuele posts en Stories; onder Publiek heb je details over het type mensen dat je Instagram-profiel bezoekt. Misschien kom je erachter dat veel van de mensen die jou volgen in jouw stad wonen, of dat 1% in Rome of Milaan woont, zodat je deze informatie kunt herleiden naar iemand die je kent.

Wie ziet jouw Instagram Stories?

Hoewel het onmogelijk is om erachter te komen wie jouw Instagram-profiel ziet, kun je wel zeker zijn van de mensen die jouw Stories bekijken. U hoeft niet over te schakelen op een bedrijfsaccount of al te ingewikkelde mechanismen te vinden. In feite geeft Instagram deze informatie voor elke Story die je plaatst. Als je het verhaal hebt gedeeld, klik je op het oog-icoontje linksonder en een lijst van mensen die het verhaal hebben gezien verschijnt. Zo kun je zien wie je het meest volgt en wie alles bekijkt wat je post.

Wie vindt jouw posts leuk op Instagram?

Het laatste stukje informatie dat u over uw volgers moet achterhalen, heeft te maken met interacties. Om erachter te komen wie je berichten op Instagram leuk vindt, kun je dit doen in de app of op het web. Om te beginnen, moet u naar uw persoonlijk profiel gaan. Selecteer de inhoud waarin u geïnteresseerd bent en net onder de afbeelding vindt u de kop ‘Mensen die vinden leuk’, vergezeld van degenen die de inhoud een hartje hebben gegeven. Om de volledige lijst te zien, tikt u op het voorbeeld van de mensen.

Ter slotte kunt u, om een overzicht te krijgen van alle interacties die door uw berichten zijn gegenereerd, naar het hoofdscherm van de app gaan en op het hartsymbool tikken dat in het menu onderaan verschijnt. U kunt het vinden tussen het + symbool en de cirkel met uw profielfoto. Naast deze icoontjes heb je ook het huisje, om je feed te openen, en het vergrootglas om interessante inhoud te verkennen.