Sgnl, een vinger in het oor

Wat als je met je vinger kon bellen? Nee, het is geen publiciteitsstunt van een telefoonbedrijf, noch is het de plot van een E.T. vervolg. Maar een nieuw draagbaar apparaat dat een eenvoudige armband verandert in een gespreksontvanger en deze met je vinger naar je oor stuurt.

Het is geen magie, en beengeleiding luidsprekers zijn er al tientallen jaren in de tech-wereld. Het apparaat, dat SGNL heet, zendt trillingen via de armband naar je hand en van je vinger naar je oor. Je hoeft dus alleen maar je vinger te plaatsen, die op de hand waar je de wearable hebt, om het inkomende gesprek te horen. De wearable maakt, zoals elk smart device, via Bluetooth verbinding met onze smartphone. Zo kunt u elke inkomende oproep ontvangen met één aanraking. Om ons te waarschuwen, kan de wearable knipperen, rinkelen of trillen, afhankelijk van onze voorkeuren.

Hoe SGNL werkt

Met de beengeleidingstechnologie wordt ook onze privacy beschermd. Omdat alleen wij de gesprekken zullen horen en niemand anders in de kamer. Integendeel, met een headset of rechtstreeks met de telefoon is het soms gemakkelijker voor de mensen in onze omgeving om te horen wat de beller zegt. Bovendien wordt door het aanraken van het oor het achtergrondgeluid gedempt, zodat u altijd heldere en duidelijke gesprekken kunt voeren zonder storingen. SGNL is ook ontworpen om een dubbel ontwerp te hebben, het kan worden gebruikt als een eenvoudige armband of gebruikt als een band voor de voorkant van een smartwatch. Deze wearable is gemaakt door Innomdle Lab, een satellietbedrijf van de Zuid-Koreaanse reus Samsung. Hij kost ongeveer 130 euro.

(De video hieronder is afkomstig van Kickstarter)

Sommige video’s in dit gedeelte zijn afkomstig van het internet, en worden daarom beschouwd als behorend tot het publieke domein. Indien de proefpersonen in deze video’s of de auteurs bezwaar hebben tegen de publicatie ervan, kunt u eenvoudig om verwijdering ervan verzoeken door een e-mail te sturen naar: [email protected]. We zullen de video zo snel mogelijk verwijderen.