Series vergelijkbaar met Suits, het juridische drama met Meghan Markle in de hoofdrol

De Amerikaanse tv-serie, die zich afspeelt tussen advocatenkantoren en rechtbanken, is een van de populairste van de laatste jaren: u kunt veel vergelijkbare titels vinden op streaming.

Suits is een van de populairste legale drama’s van de laatste jaren. De term verwijst naar tv-series met advocaten in de hoofdrol en al het leven dat zich afspeelt in de rechtbanken. De Amerikaanse serie werd van 2011 tot 2019 in Italië uitgezonden op Mediaset. Maar nu zijn de negen seizoenen beschikbaar op Netflix.

In tien jaar tijd heeft het veel fans voor zich gewonnen en nu, zo’n twee jaar later, voelt het publiek zich nostalgisch. Gelukkig zijn er genoeg tv-series op streaming die vergelijkbaar zijn met Suits. Maar wat maakte deze show beroemd? Tot de actrices behoort allereerst de beroemde Meghan Markle, nu echtgenote van prins Harry. De plot van Suits vertelt het verhaal van Harvey, die werkt in een groot advocatenkantoor in New York. Op een dag ontstaat de behoefte om een stagiair aan te nemen. Hier komt Mike Ross om de hoek kijken, een jongeman die, zelfs zonder diploma, meteen laat zien dat hij het in zich heeft. Het plot van Suits groeit door de seizoenen heen.

Law &; Order op Amazon Prime Video

De tv-serie om na Suits te kijken is absoluut Law & Order – de twee gezichten van justitie. Het is een Amerikaanse tv-serie gemaakt door Dick Wolf en bestaat uit 20 seizoenen, uitgezonden van 1990 tot 2010. Het succes van de serie opende ook de deur voor vijf spin-offs en een film.

Elke aflevering van de serie is verdeeld in twee delen, waarvan het eerste zich richt op de politieoperaties die de dader van het misdrijf, meestal een moord, vinden. Het tweede deel van de aflevering gaat naar de rechtbank waar de magistraten de zaak voeren om de beklaagde te veroordelen. Aan het eind van elke aflevering zijn er beschouwingen over de individuele zaak en het vonnis.

Law & Order is beschikbaar op Amazon Prime Video.

Ally McBeal op TIMVISION

Als het op juridische drama’s aankomt, kan men niet om Ally McBeal en vooral de ster Calista Flockhart heen. Volgens geruchten is de actrice in gesprek voor een remake van de beroemde tv-serie.

De show is gecreëerd door David E. Kelley en richt zich op het leven van een jonge advocaat die werkt in het Boston advocatenkantoor van Cage & Fish. Wat de serie bijzonder maakt is dat Ally’s gedachten worden omgezet in cartoons, wat het erg grappig maakt.

Ally McBeal is te zien op TIMVISION en Hulu.

Scandal op Disney+

De derde serie die lijkt op Suits heet Scandal, gemaakt door Shonda Rhimes. We hebben het over de beroemde Amerikaanse producent, die de afgelopen maanden Bridgerton heeft geproduceerd.

Hoofdpersoon is Olivia Pope, een vastberaden vrouw en voormalig communicatiedirecteur van het Witte Huis. Zij heeft haar eigen werkplek gecreëerd om haar eigen bedrijf op te richten, waarvan het motto is “gladiatoren in pakken met dubbele knopen”. Hoewel zij haar verleden achter zich wil laten, moet zij alles in het werk stellen om haar publieke imago te beschermen en schandalen te vermijden. Zijn dorst naar macht zal de rest doen.

Scandal is te zien op Disney +.