Élite 4 wordt voorafgegaan door “korte verhalen”: hier is wat ze zijn

Op Netflix komt de week die gewijd is aan de Spaanse serie: die begint op 14 juni. Hier zijn alle details.

Élite is een van de vele succesvolle Spaanse series die de afgelopen jaren zijn opgedoken: uitgebracht in 2018 op Netflix, is het zeer snel de streaming Olympus binnengedrongen. Momenteel zijn de eerste drie seizoenen beschikbaar, maar een vierde is in productie en komt uit op 18 juni 2021.

Om het wachten te temperen, heeft Netflix iets nieuws aangekondigd, Élite Week: de volgende afleveringen zullen worden voorafgegaan door een reeks “korte verhalen” gecentreerd op de protagonisten van de show, de studenten van Las Encinas, de prestigieuze middelbare school waarin het verhaal zich afspeelt. Maar wanneer worden de verhalen vrijgegeven? Velen hadden verwacht dat ze ruim voor het vierde seizoen zouden worden uitgebracht, maar ze zullen worden uitgebracht rond de tijd van de nieuwe afleveringen. Niettemin zullen zij een echte verademing zijn, na meer dan een jaar van onderbrekingen en vertragingen als gevolg van het Coronavirus. Dus markeer uw kalenders: de Elite-week begint op 14 juni.

Elite Short Stories: The Plot

De Korte Verhalen (Le Historias Breves de Élite) zijn een nieuwe toevoeging aan Netflix’ experiment met dit nieuwe format: het vierde seizoen van de hitserie wordt voorafgegaan door vier korte films die zich richten op het leven van de personages.

Sommige hoofdrolspelers in de verhalen zullen we in seizoen vier niet meer terugzien, dus het zal een kans zijn om definitief afscheid van ze te nemen. In een van de korte films staan Carla en Nadia centraal, die in de serie worden gespeeld door Ester Exposito en Mina El Hammani. Tegelijkertijd zullen de verhalen een gelegenheid zijn om de nieuwe personages te leren kennen die deel zullen uitmaken van het plot. In het vierde seizoen zal er namelijk geen gebrek zijn aan nieuwe vriendschappen, driehoeksverhoudingen en allianties. Alles begint met de komst van de nieuwe directrice van de middelbare school, een vrouw die vastbesloten is orde op zaken te stellen. Samen met haar komen haar kinderen, drie jongens die de oud-leerlingen van de school zullen uitdagen.

We weten op dit moment weinig over de korte verhalen, afgezien van een paar plotdetails. De korte film die de Élite Week zal openen, gaat over Guzman, Cayetana en Rebeka. Het trio gaat naar een zorgeloos feestje bij het zwembad. Aan het eind van het feest zullen de jongens te maken krijgen met de nawerkingen en hallucinaties die veroorzaakt worden door het gebruik van zeer bijzondere stoffen. De jongens krijgen dan te maken met de politie en weten zich uit de voeten te maken en hun helderheid terug te krijgen.

Élite 4: wanneer komen de verhalen en nieuwe afleveringen uit

Élite 4 komt op 18 juni 2021 uit op Netflix, waarbij de korte verhalen van 14 tot en met 17 juni worden uitgebracht.

Tot die tijd kun je veel tv-series die vergelijkbaar zijn met Élite op streaming bekijken.