Cancom koopt IT-systeemhuis Anders & Rodewyk

Cancom neemt het systeemhuis Anders & Rodewyk uit Hannover over, dat een jaaromzet behaalt van 27 miljoen euro met ongeveer 70 werknemers in heel Duitsland. De transactie moet nog worden goedgekeurd door het kartelbureau.

Cancom wil met de aankoop van Anders & Rodewyk zijn aanwezigheid in Noord-Duitsland uitbreiden. De klantenkring van het systeemhuis bestaat hoofdzakelijk uit klanten in de gezondheids- en onderwijssector, alsmede uit kleine en middelgrote ondernemingen. Bijzondere aandacht gaat uit naar datacenterinfrastructuur en de bijbehorende integratie- en adviesdiensten. Het portfolio van Anders & Rodewyk zal worden geïntegreerd in het dienstenaanbod van Cancom.

“Met de overname krijgen we er nieuwe collega’s bij met een grote expertise en ervaring in de datacenteromgeving”, zegt Rudolf Hotter, CEO van Cancom. “Het klantenbestand en de hoogwaardige en winstgevende activiteiten op het gebied van datacentergerelateerde diensten passen uitstekend bij Cancom.”

De oprichters en aandeelhouders van Anders & Rodewyk, Bernward Anders en Jens Rodewyk, zullen samen met hun werknemers deel gaan uitmaken van Cancom. Het bedrijf krijgt zo toegang tot het volledige Cancom-portfolio.

“We zullen snel kunnen profiteren van synergieën binnen de structuur van Cancom met onze datacenteroplossingen,” zegt Anders. “Onze klanten zullen profiteren van de toevoeging van het Cancom-portfolio. Dit zal ons in staat stellen onze klanten nog vollediger te bedienen. We kijken uit naar de samenwerking.”