Tim toont storage analyses met EMC’s “MiTrend”

Storage systemen hebben weinig geheimen. Met de juiste analyse, kunnen ze worden onthuld. VAD Tim organiseert hierover webcasts en laat ter plaatse zien hoe de verborgen informatie uit opslagsystemen kan worden gehaald en hoe de resultaten op de juiste wijze kunnen worden geïnterpreteerd.

Opslagsystemen loggen tijdens bedrijf verschillende parameters – in het geval van back-upapparatuur bijvoorbeeld de totale hoeveelheid back-ups, de wijzigingspercentages van gegevens of de prestaties en voltooiing van back-upprocessen. In het geval van primaire opslag zijn aspecten als I/O-prestaties (IOPS) en latencies tussen opslag en applicatieserver bijzonder interessant. Al deze informatie kan enerzijds worden gebruikt voor prestatie-analyse en optimalisatie, of als basis voor de dimensionering van een nieuw systeem.

Om dergelijke beoordelingen uit te voeren, ondersteunt EMC zijn partners met “MiTrend”. “MiTrend is meer een proces dan een tool”, legt Martin Falk, Managing Consultant bij Tim uit. “Eerst worden de gegevens – ook van niet-EMC-opslagsystemen – opgevraagd, gevolgd door analyse en grafische verwerking door EMC, met de uiteindelijke interpretatie en aanbeveling voor actie door de partner.”

Het Tim presales-team biedt resellers bij specifieke projecten ook hulp bij het interpreteren van de resultaten die door EMC worden teruggekoppeld. “Het is voor ons belangrijk dat partners de toegevoegde waarde van MiTrend inzien en met de analyse beginnen. Natuurlijk heb je enige ervaring nodig om de juiste maatregelen uit de resultaten af te leiden – maar hier helpen we graag – ook on-site”, voegt Martin Falk toe.

Voor resellers die nog niet bekend zijn met MiTrend en meer willen weten, biedt de VAD in eerste instantie trainingssessies aan op 30 september en 9 oktober om respectievelijk 10.00 en 22.00 uur. september en 9 oktober om telkens 10 uur om de basisfuncties van MiTrend uit te leggen en typische resultaatgrafieken te presenteren.

Aanmeldingen kunnen worden gedaan op de website van Tim.

|hs