Bükotec wordt dochteronderneming van Netgo

Michael Illig, eigenaar van het systeemhuis Bükotec uit Altdorf, heeft het bedrijf verkocht aan de Westfaalse Netgo Group. De Zwabische IT-ondernemer ziet dit als een stap om de toekomst op lange termijn veilig te stellen.

De systeemhuisonderneming heeft op lange termijn een zekere omvang nodig. Dat is het oordeel van Michael Illig, oprichter en directeur van Bükotec IT Solutions uit Altdorf bij Böblingen. De reeds lang bestaande ondernemer heeft daarom op 1 februari het systeemhuis aan de Netgo-groep uit Borken in Westfalen verkocht. Ook in de nieuwe constellatie blijft de IT-professional de enige directeur van Bükotec.

Illig rechtvaardigt de verkoop van het bedrijf, dat hij in 1993 oprichtte, met de veranderende eisen van de IT-markt. Aan de klantzijde groeit de vraag naar zowel specialisaties als naar een brede diensten- en productenportefeuille, constateert de systeemhuisbaas. “Om op lange termijn aan deze eisen te voldoen, hebben we een sterke sparringpartner aan onze zijde nodig.”

Voor Netgo betekent de overname een uitbreiding van zijn regionale aanwezigheid. De twee directeuren van het concern, Benedikt Kisner en Patrick Kruse, zijn van plan extra personeel aan te nemen bij Bükotec en de activiteiten in Baden-Württemberg en Beieren uit te breiden. Het Zwabische systeemhuis heeft momenteel zo’n 20 mensen in dienst en behaalde in 2017 een omzet van zeven miljoen euro. Naast de hoofdvestiging in Altdorf heeft het bedrijf een vestiging in Landsberg am Lech.

Samenwerkingspartners

“Het portfolio past perfect bij ons en bovenal harmoniëren we op een persoonlijk niveau met elkaar”, vat Kruse samen. Beide ondernemingen kennen elkaar goed en zijn stichtende leden van de coöperatie Kiwiko, in wier commissies de directeuren betrokken zijn, lllig als bestuurslid, Kruse als lid van de raad van toezicht. Daarnaast zijn beide bedrijven nauwe partners van HP Inc. en HPE.

Netgo heeft ongeveer 230 mensen in dienst en genereerde in 2017 een omzet van ongeveer 45 miljoen euro. Naast het systeemhuis Netgo omvat de groep ook de specialisten Data Westfalia (hosting, colocatie) en Sila Consulting (IT-beveiliging), alsmede het systeemhuis Computech uit Linden in Hessen. Door de overname van Bükotec heeft de bedrijvengroep nu vestigingen in Noordrijn-Westfalen, Hessen, Nedersaksen, Baden-Württemberg en Beieren.