Hoe Minecraft gratis te spelen op PC

De eerste versie van Minecraft is gratis online beschikbaar: alles wat je nodig hebt is een internetverbinding en een browser geïnstalleerd op je apparaat

Minecraft is een van de populairste videogames van het afgelopen decennium: sinds de lancering (het was 2009) zijn er verschillende versies en updates uitgebracht, die functies en nieuwe manieren om te spelen toevoegden. Ter ere van de tiende verjaardag van het videospel heeft Mojang, het softwarehuis dat het spel heeft gemaakt, Minecraft Classic online uitgebracht, dat gratis kan worden gespeeld vanuit elke browser.

Dit is de eerste versie van het videospel, met al zijn bugs, avonturen en interface. Mojang wilde fans een cadeau geven en bood hen de kans om Minecraft gratis te spelen op elk moment en op elk apparaat, zolang ze maar een internetverbinding hebben. Minecraft Classic spelen is heel eenvoudig: voer de URL in uw browser in en wacht tot het spel geladen is. Je moet een naam kiezen voor je profiel en dan kun je beginnen met het bouwen van je wereld.

Hoe speel je Minecraft Classic

Mojang heeft een eerbetoon gebracht aan de videogameserie door de eerste versie van Minecraft online uit te brengen, met al zijn bugs, maar ook met al zijn functies. Er zijn 32 blokken om te gebruiken om gebouwen, voorwerpen en alles wat we nodig hebben te bouwen. De gebruikersinterface is uiterst eenvoudig: met één klik kunt u het menu openen en doen wat u wilt. Om Minecraft Classic gratis te spelen, hoef je alleen maar de browser van je pc te openen en de URl van het spel in te voeren.

Zoals het softwarehuis zelf heeft verklaard, maakt Minecraft Classic deel uit van een nostalgische operatie die videogamefans zeker zal bekoren. Retrogaming wordt een steeds belangrijkere nichemarkt en Mojang wil die vullen met deze nieuwe, maar oude, versie van het spel.