Hoe Telegram te downloaden en te gebruiken op PC

Ontdek hoe Telegram te downloaden en te gebruiken op PC, een app gewijd aan instant messaging, ook beschikbaar voor elke versie van Windows.

Telegram, de instant messaging app, heeft na een gedempte start volgens de laatste gepubliceerde gegevens nu meer dan 9 miljoen Italiaanse gebruikers. Ondanks een hausse in 2017 en een gestage groei, is de Russische app er nog niet in geslaagd WhatsApp te verdringen, hoewel het zijn gebruikers aanzienlijke voordelen biedt. Denk maar aan het uitstekende beveiligingssysteem dat een hoge mate van veiligheid garandeert voor gesprekken, de mogelijkheid om geheime chats te maken of zelfs groepschats tot 200 deelnemers.

Naast Android smartphones en iPhones is Telegram ook beschikbaar op Windows PC’s. U hebt twee verschillende opties: download de app op uw pc of gebruik de webapp door verbinding te maken met de officiële website. Weet je niet waar je moet beginnen? Lees dit artikel en binnen de kortste keren verstuur en ontvang je Telegram-berichten op je bureaublad!

Hoe Telegram downloaden en installeren op pc

Er zijn twee manieren om Telegram te downloaden en het hangt allemaal af van de versie van Windows die je op je pc hebt. Voor alle versies van Windows kunt u het klassieke .exe bestand downloaden. Als u een Windows 10-pc hebt, kunt u de Telegram-toepassing downloaden in de Microsoft Store. Laten we eens kijken wat in beide gevallen de te volgen stappen zijn.

Telegram downloaden voor alle versies van Windows

Om Telegram op elke versie van Windows te installeren, moet je eerst verbinding maken met de officiële website van de app. Klik op de Telegram versie die u wilt downloaden, in dit geval Get Telegram for Windows. Op de homepage vindt u ook de download voor Linux (32 en 64 bit) en MacOS. Zodra u het .exe-bestand hebt gedownload, klikt u er twee keer op en selecteert u Italiaans uit de beschikbare talen. Klik op OK en vervolgens op Volgende wanneer daarom wordt gevraagd.

Om verder te gaan met de installatie, klikt u op de knop Installeren en wacht u tot de bewerking is voltooid. Zodra de installatie is voltooid, vinkt u de optie Telegram starten aan en klikt u op Voltooien. Met deze snelle en eenvoudige procedure heb je Telegram op je PC geïnstalleerd. U ziet nu het startscherm van het programma, klik op Start messaging om de configuratie te voltooien en uw eerste berichten te versturen.

Voer uw mobiele nummer in en klik op Volgende. Telegram zal een SMS sturen met de registratiebevestigingscode naar het nummer dat u in het volgende scherm invoert. Zorg ervoor dat u uw mobiele telefoon bij de hand hebt, want u hebt twee minuten om de code in te voeren, daarna moet u een nieuwe aanvragen. Zodra u de code hebt ingevoerd, klikt u op Volgende. De Telegram-interface verschijnt op uw scherm en u kunt deze nu vanaf uw bureaublad gebruiken.

Telegram voor Windows 10

Als u Windows 10 hebt, kunt u de Telegram-app downloaden door u met uw referenties aan te melden bij de Microsoft Store. Het proces is eenvoudig en intuïtief. Het enige wat u hoeft te doen is de app in de app store te zoeken, op de knop Get te klikken en vervolgens op Install. Zodra u de app hebt gedownload en geïnstalleerd, klikt u op Starten om Telegram op uw PC te openen. Klik op de knop Start berichtgeving en voer uw mobiele nummer in waarnaar de verificatiecode per SMS zal worden verzonden. Zodra u de code hebt ingevoerd, kunt u de app gaan gebruiken om met al uw contacten te communiceren.

Gebruik Telegram zonder installatie: de webapp

Deze tweede optie stelt u in staat om de app niet te downloaden en op elke computer en met alle besturingssystemen te gebruiken. Het is een zeer interessante optie, vooral wanneer de batterij bijna leeg is en u geen tijd of gelegenheid hebt om het programma te downloaden en Telegram op uw PC te configureren. Dankzij de webapp kunt u Telegram-berichten verzenden en ontvangen via elke webbrowser. Ga gewoon naar de speciale website (https://web.telegram.org/#/login) en voer uw mobiele nummer in.

Zoals bij de andere opties hebt u ten minste in eerste instantie uw smartphone nodig om de activeringscode per sms te ontvangen. Zodra u de activeringscode hebt ingevoerd, kunt u Telegram gaan gebruiken en uw gesprekken op uw PC hervatten. Een handige tip: als je een snelkoppeling wilt om de app op een pc te gebruiken, download je de Telegram-extensie uit de Chrome Web Store. Zoals u kunt lezen in de informatie in het Overzicht, is dit niet de officiële extensie, maar slechts een manier om de toegang tot het web sneller en gemakkelijker te maken.