Sysob treedt toe tot Britse CMS Distributie

De Britse distributeur CMS neemt de VAD Sysob uit Schorndorf in de Oberpfalz over. Met de fusie bundelen de twee bedrijven het plan om het dienstenportfolio uit te breiden en samen internationaal te groeien.

Strategische allianties, fusies en overnames zijn momenteel en vogue in het kanaal. Nu neemt het Britse CMS Distribution, een internationaal opererende groep, Sysob IT Distribution over, dat gevestigd is in Schorndorf, Beieren. Het gemeenschappelijke doel is de twee ondernemingen, die elkaar aanvullen wat betreft toepassingsgebieden, fabrikanten en klantensegmenten, samen te voegen tot een sterke VAD. In het kader hiervan zullen het aanbod van oplossingen, het leveranciersportfolio en de professionele diensten voortdurend worden uitgebreid.

Thomas Hruby, oprichter en managing partner van Sysob, zal zijn functie behouden en de groeistrategie van de Duitse distributeur blijven aansturen. De overname betekent “een geweldige kans voor de VAD om te groeien en onze managed en professional services business uit te breiden”, benadrukt de IT-ondernemer. “Daarom verwachten wij synergieën en uitbreidingen in de productportefeuille, alsmede de mogelijkheid van selectieve toegang voor onze fabrikantenpartners tot de pan-Europese distributiemarkt”. Op het gebied van inhoud en cultuur zouden de bedrijven elkaar aanvullen, vervolgt Hruby, zodat de fusie voor beide partijen winstgevend zou zijn.

Aanvullende kenmerken

“De aankoop van Sysob is een strategische overname die ons nu in staat stelt om onze IT-producten, -diensten en -oplossingen in heel Europa te distribueren”, aldus Frank Salmon, oprichter en CEO van CMS. “Als zakenpartners die samen optreden, combineren wij vele complementaire eigenschappen: Naast een groot en loyaal klantenbestand, staan onze bedrijven bekend om hun expertise, partnerrelaties en reputatie voor het leveren van uitstekende resultaten.”

Sysob’s focus ligt op de technologische gebieden beveiliging, WLAN en server-based computing. Onder de 27 vendor partners van de distributeur bevinden zich wereldwijde IT-bedrijven als Okta, Pulse Secure, Yubico en Alcatel-Lucent Enterprise. CMS daarentegen bestrijkt een breder scala van technologieën en distribueert de hard- en softwareproducten van bijna 100 fabrikanten. De distributeur heeft vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland, Nederland, Zweden, Spanje, de VS en China.