Schuifpoort: voordelen van de automatische

Een automatische poort maakt uw huis handiger, veiliger en comfortabeler. Ontdek welke kenmerken, voordelen en oplossingen er op de markt zijn

Snelheid, gemak en gebruiksgemak: dat zijn de belangrijkste redenen waarom veel mensen kiezen voor de installatie van een automatische poort. Schuivend of zwenkend, automatisering is nu een oplossing binnen ieders bereik geworden.

De markt biedt een breed scala aan mogelijkheden voor alle budgetten en behoeften: het echte verschil zit hem in de betrouwbaarheid van het merk en de gebruikte technologie. Het is namelijk van belang dat het systeem gemakkelijk te installeren is, zelfs op oude poorten, dat het werkt zonder vast te lopen en dat het zich aanpast aan de behoeften van de gebruiker. Automatisering kan een nachtmerrie worden als bij het verlaten van het huis om naar het werk te gaan, het hek vastloopt en we te laat komen. Gelukkig zijn er een aantal betrouwbare bedrijven, waarvan vele zelfs automatische systemen aanbieden die kunnen worden geïntegreerd met andere Smart Home-apparaten, zoals verlichting, rolluiken of gordijnen.

Automatische poort: het belang van de motor

Er zijn veel soorten poorten, maar een van de populairste is de schuifpoort, die een enkele vleugel heeft die over een “rail” schuift. Deze oplossing optimaliseert de ruimte en kan aan verschillende soorten gebouwen worden aangepast. Om het nog handiger en comfortabeler te maken, kan een automatiseringssysteem worden geïnstalleerd.

Maar hoe werken deze systemen? Eerst en vooral moet u de meest geschikte schuifhekmotor voor uw systeem kiezen. U zult dus een motor moeten kiezen die op de poort wordt geïnstalleerd, afhankelijk van het gewicht, de grootte en het type. U moet ook rekening houden met het aantal keren dat hij dagelijks wordt gebruikt. Een poort van een woonhuis wordt bijvoorbeeld slechts enkele malen per dag geopend en gesloten, terwijl een poort van een flatgebouw of een industriële poort meerdere malen per dag moet worden bediend.

De keuze en installatie van dit onderdeel is van essentieel belang om de juiste werking van de automatische poort te garanderen. Er moet ook rekening mee worden gehouden dat de motor vaak buiten wordt geïnstalleerd en daarom waterdicht moet zijn en bestand tegen slechte weersomstandigheden, hoge temperaturen en schokken.

De motor wordt geactiveerd door een afstandsbediening waarmee de poort op afstand kan worden geopend en gesloten. Wettelijk is het verplicht een fotocel te installeren die voorkomt dat de opening dichtgaat in aanwezigheid van mensen, dieren, auto’s of andere voorwerpen.

Waarom kiezen voor een automatische poort? De voordelen

Een van de belangrijkste voordelen van een automatische poort is het gemak ervan. Met deze technologie kunt u het openen en sluiten van de poort op afstand bedienen, zonder dat u fysiek dichtbij hoeft te komen om de poort te bewegen. Het is een uitstekende oplossing om poorten te openen of te sluiten zonder uit de auto te hoeven stappen of, in villa’s met tuinen, flatgebouwen of grote woningen, is het ideaal om gasten te verwelkomen zonder zich van de ingang naar het huis te hoeven verplaatsen.

Ook is het een oplossing die toegankelijk is voor reeds geïnstalleerde poorten zonder automatisering: tegenwoordig zijn er veel apparaten die in elk type ingang kunnen worden geïntegreerd, waardoor zelfs historische woningen kunnen worden uitgerust met een innovatief en handig systeem.

Automatische poorten: oplossingen voor het slimme huis

Er zijn veel bedrijven die zich niet beperken tot automatische poortsystemen, maar ook gebruikmaken van afstandsbediening om ramen, garages en andere ingangen te bedienen. En hoe zit het met domotica-liefhebbers? Zelfs wie in een slimme woning woont, kan innovatieve oplossingen vinden waarmee poorten, ramen, maar ook verlichting en rolluiken via één enkel apparaat kunnen worden beheerd.

In veel gevallen kunt u naast de afstandsbediening ook de juiste applicatie installeren waarmee u uw huis vanaf uw smartphone kunt bedienen. In dit geval kunt u niet alleen de beweging van het hek controleren, maar ook rechtstreeks vanuit de app controleren of het hek daadwerkelijk gesloten is, zonder dat u het huis hoeft te verlaten of uit het raam hoeft te kijken. Bovendien kunnen verschillende elementen tegelijk worden beheerd via de app of de afstandsbediening: de rolluiken kunnen worden neergelaten wanneer het raam gesloten is, enzovoort. Het scenario is werkelijk rijk aan oplossingen en mogelijkheden.