Komsa voegt seniorentelefoons toe aan haar portfolio

Distributeur Komsa en telefoonmarketeer IVS sluiten een overeenkomst voor de distributie van telefoons met grote toetsen van de Zweedse fabrikant Doro. Het assortiment omvat mobiele telefoons en vaste en draadloze telefoons voor senioren.

Komsa heeft nu ook producten van de Zweedse fabrikant Doro in zijn assortiment via zijn partner IVS (Industrie Vertretung Schweiger). IVS is distributiepartner voor de merken Motorola PMR, Swissvoice, DeTeWe, Doro, Topcom en Idect. De ergonomische Doro-producten zijn geschikt voor senioren en voor mensen met een verminderd gezichtsvermogen of gehoor. Het Doro-assortiment biedt een breed scala aan mobiele telefoons en vaste en draadloze telefoons.

Bijv. de Doro Handle-Easy-330-gsm, een GSM-telefoon met royale toetsen, een rubberen coating op het oppervlak en een kleurendisplay waarop telefoonnummers in groot formaat worden weergegeven en de aandacht op de belangrijkste informatie wordt gericht.

De Doro-See-Plus-314-ci is een draadgebonden telefoon met grote toetsen en beschikt over “sprekende” toetsen en een “sprekend” telefoonboek. Dit betekent dat de gekozen nummers of de opgeslagen contacten worden voorgelezen. Er is keuze uit 16 talen. Een afstandsbediening met noodalarm behoort ook tot de leveringsomvang.

“Het aantal senioren neemt toe en daarmee ook hun eisen. Vooral oudere mensen hechten veel waarde aan deskundig en gedetailleerd advies”, zegt Katja Förster, woordvoerster van Komsa. “Met producten voor senioren kunnen speciaalzaken een nieuwe, groeiende doelgroep aanboren.”